20220803_header skeeleren

Kom je skeeleren op de zuidelijke ringweg?

Joshi10 augustus 2022Oost


Op de zuidelijke ringweg houden we op 20 augustus een skeelerevent. Hier is veel interesse voor. Alle beschikbare plekken zijn inmiddels al vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

De zuidelijke ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne is in beide richtingen zeven weken afgesloten. Hier wordt de ringweg verbreed en opnieuw ingericht. Op een deel van de weg ligt nieuw asfalt en wordt in het weekend van 20 augustus niet gewerkt. Een perfect moment om dit deel van de weg eenmalig open te stellen voor publiek.

Het skeelerevenement is bedoeld voor jong en oud, van geoefende rijder tot beginner, iedereen is welkom. Je kan vrij skeeleren, maar je kunt ook les krijgen hoe je moet remmen en bochten moet nemen. Krijg je tijdens het skeeleren dorst en/of trek? Geen zorgen, de Keet van Cees staat klaar met drinken en een versnapering.

20220804_Route Skeeleren Oost
Het skeeleren gaat over de rijbaan in deelgebied Oost.

Er kunnen maximaal 50 mensen deelnemen aan het skeelerevenement (inclusief begeleiders). Dat aantal is bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk. Deelnemers die zich hebben aangemeld, krijgen per mail meer informatie. Het is buiten dit evenement niet toegestaan om zelf op de weg te gaan skeeleren!

LET OP: bij slecht weer gaat het evenement niet door. Skeeleren in de regen is natuurlijk geen goed idee.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij Aanpak Ring Zuid. Daarom is voor deelnemers het dragen van een helm (dit mag ook een fietshelm of wintersporthelm zijn) en polsbescherming verplicht. Neem deze spullen zelf mee!


Lees ook: