20220701 Update Oost - Juni 2022 header - Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 07750

Zomerstremming zuidelijke ringweg van start

John8 juli 2022Oost


Vandaag begint de zomerse stremming van de zuidelijke ringweg. Deze zomer is het gedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen zeven weken afgesloten. Hier wordt de ringweg verbreed en opnieuw ingericht. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en via de overige ringwegen. Deze zomer zijn ook de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten.

Vanavond om 22.00 uur gaat op de ringweg tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne als eerste de noordbaan dicht. Dat is de rijbaan voor het verkeer richting Drachten en Assen. De noordbaan blijft dicht tot maandagochtend 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting Hoogezand, is dit weekend nog wel open. Deze rijbaan is dicht vanaf maandagochtend 11 juli tot vrijdagavond 26 augustus.

20220613 Overzicht zomerstremmingen 2022_v2
Rechts in beeld, in het rood, de afsluiting tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg. Links in beeld de afsluiting op de A28 van de op- en afritten bij Groningen-Zuid.

Werkzaamheden

Op het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne voert Combinatie Herepoort deze zomer verschillende werkzaamheden uit. De weg krijgt stukje voor stukje de definitieve aanblik met nieuwe lichtmasten en een groene middenberm.

Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Dit nieuwe gedeelte verschijnt aan de noordzijde van de ringweg. Eind augustus nemen we dit nieuwe gedeelte in gebruik. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt.

Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken. Op de nieuwe laag komt geluidsarm asfalt. Ook de boog die de oostelijke ringweg met de zuidelijke ringweg verbindt, krijgt nieuw asfalt.

Afsluitingen

Ook bij de A28, tussen Groningen-Zuid en het Julianaplein, wordt deze zomer doorgewerkt. Daar zijn zeven weken lang de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten. Dit weekend is de A28 tussen Groningen-Zuid en Julianaplein helemaal dicht. De zomervakantie is een goed moment voor grootschalige wegwerkzaamheden omdat er veel minder verkeer is. Kijk bij Groningen Bereikbaar voor een volledig overzicht van de wegafsluitingen in Groningen.


Lees ook: