20211122 HR - Europaplein 4-0 systeem zuidkant - Beeldnummer - 324-11 - foto Raymond Bos

Woensdagavond palen heien voor nieuw portaal A28

John26 juli 2022Julianaplein


Woensdagavond 27 juli heien we twee palen in voor een nieuw portaal op de A28, ten noorden van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan. We beginnen om 20.00 uur en hopen rond middernacht klaar te zijn. De A28 is tijdens de werkzaamheden voor het autoverkeer dicht vanaf Haren tot het Julianaplein. Omwonenden kunnen overlast hebben van geluid van metaal op beton.

We heien de palen voor het portaal in aan de oostzijde van de A28, ter hoogte van de Betje Wolffstraat. Een portaal is een constructie over de weg heen waaraan verkeersborden hangen.

20220726 plattegrond A28 betje wolffstraat met locatie
De A28 met de locatie van het portaal.

Normaal gesproken kunnen we de A28 pas stremmen vanaf 22.00 uur. Omdat het nu gaat om kortdurende werkzaamheden die veel geluidsoverlast geven,  hebben we toestemming gekregen de A28 twee uur eerder af te sluiten. Daardoor zijn de werkzaamheden op een eerder tijdstip klaar. De omwonenden hebben dan ’s nachts geen overlast.

Dat voor deze werkzaamheden de A28 over zo’n grote afstand dicht moet, heeft te maken met andere werkzaamheden. Gedurende de zomervakantie zijn de op- en afritten van de A28 bij Groningen-Zuid ook afgesloten. Hier werken we aan de definitieve inrichting van de weg.

Extra stremming

In de nacht van woensdag op donderdag is de A28 ook in de andere richting dicht, vanaf het Julianaplein tot aan Groningen-Zuid. Deze afsluiting is van 22.00 tot 06.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de bekende gele borden. Een uitzondering is er voor verkeer vanaf de Brailleweg, dat kan wel de A28-oprit richting Assen nemen. Dit verkeer rijdt bij de werkzaamheden langs.


Lees ook: