20220712_Viaduct Paterswoldseweg_Foto ARZ header

Paterswoldseweg weer open voor het verkeer

Joshi28 juli 2022Julianaplein


De Paterswoldseweg is weer open voor al het verkeer. De weg zou oorspronkelijk vanavond om 22.00 uur weer vrijgegeven worden. De afgelopen week was de weg afgesloten omdat we grotere en kleine buispalen hebben ingetrild. Nadat deze waren ingetrild, zijn ze nog geheid.

Het naheien van de grote buispalen, met een doorsnede van 120 centimeter, liep enige vertraging op. De grond bij de Paterswoldseweg bleek steviger dan gedacht. Hierdoor was er een zwaarder heiblok nodig. Door deze uitloop zijn we nog niet gestart met het intrillen van de damwanden. Die werkzaamheden starten begin volgende week.

Overzicht werkzaamheden Paterswoldseweg

Bij de Paterswoldseweg bouwen we een nieuw viaduct aan de zuidkant van het eerder gebouwde viaduct. In juni zijn we begonnen met de bouw hiervan. Eind juni en begin juli hebben we een aantal funderingspalen ingeboord. Tussen 11 en 22 juli hebben we stalen balken ingetrild. Daar komen panelen tussen. Daarna zijn er twee heistellingen opgebouwd tussen de noordzijde van het viaduct en het tijdelijke viaduct. Om deze heistellingen stabiel neer te kunnen zetten en de Paterswoldseweg niet te beschadigen, zijn deze op zand gezet. Daarna zijn we begonnen met het intrillen van de grote en kleine buispalen.

In augustus en september zijn we bezig met betonwerkzaamheden. In november kunnen we de liggers gaan plaatsen. Dit zijn de horizontale delen van het viaduct.

Wanneer het nieuwe viaduct helemaal klaar is, gaat het verkeer richting Julianaplein hierover heen rijden. Dit gebeurt naar verwachting in 2023. Tot slot breken we de tijdelijke weg met het tijdelijke viaduct weer af.

De werkzaamheden aan het viaduct op de Paterswoldseweg zijn nog tot half augustus te volgen via de tijdelijke webcam.


Lees ook: