20210420 HR header - Werkzaamheden Vrijheidsplein - Beeldnummer - 110-31 - foto Raymond Bos

Nachtelijke werkzaamheden bij Vrijheidsplein

John9 juli 2021West


Op zes nachten in juli werkt Combinatie Herepoort aan het asfalt op de zuidelijke ringweg ter hoogte van het Vrijheidsplein. Het verkeer op de ringweg richting Julianaplein wordt dan omgeleid via de afrit bij Laan Corpus den Hoorn en de oprit van het Vrijheidsplein. Vanaf half juli wordt hier overdag één rijstrook afgesloten en kunnen we deze werkzaamheden overdag uitvoeren. Wel moeten we in de nacht van 20 op 21 juli de betonranden van het viaduct slopen.

Afgelopen periode zijn we voornamelijk bezig geweest aan de zuidzijde van het Vrijheidsplein. Komende periode gaan we verder met renoveren in het midden van het Vrijheidsplein. In juli doen we dat zes keer 's nachts. Om de overlast voor omwonenden te beperken gaan wij van 15 juli tot en met 1 augustus één rijstrook afsluiten op de zuidelijke ringweg richting het Julianaplein. Door deze afsluiting kan het werkverkeer overdag op een veilige manier het werkvak bereiken en kunnen we de werkzaamheden overdag uitvoeren.

Overlast in de nacht van 20 juli en 21 juli

In de nacht van 20 juli en 21 juli gaan we de betonranden van het viaduct slopen aan de westzijde en de oostzijde van het Vrijheidsplein. Deze werkzaamheden moeten we in de nacht uitvoeren omdat dan ook een deel van het Vrijheidsplein dicht moet. Deze werkzaamheden gaan hinder veroorzaken.

Omleidingsroutes

In de komende weken zijn er meerdere omleidingsroutes op en rond de zuidelijke ringweg van Groningen. Plan je reis daarom van tevoren. Kijk voor meer informatie op de Slimme kaart van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: