canvas-20201012 0J9A9531_ARZ d.d. 12 okt 2020 (26) (1) aanbouw oprit Laan Corpus den Hoorn richting Drachten foto RWS

Laatste werkzaamheden nieuwe oprit Laan Corpus den Hoorn richting Drachten

John15 oktober 2020West


Dit weekend ronden we de werkzaamheden aan de nieuwe oprit vanaf de rotonde Laan Corpus den Hoorn richting Drachten (A7) af. De bestaande oprit wordt daarvoor dit weekend afgesloten. Kijk voor de omleidingen op de website van Groningen Bereikbaar. Maandagochtend gaat de nieuwe oprit open.

De nieuwe oprit gaat gebruikt worden door het verkeer dat vanaf de westelijke ringweg of vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Drachten gaat. We hebben de nieuwe oprit een stukje noordelijker aangelegd dan de bestaande oprit, dichter tegen de voetbalvelden van Velocitas 1897 aan. De oude oprit wordt de komende tijd weggehaald. Op deze plek ontstaat ruimte om een nieuwe afrit te maken.

Het werk aan de nieuwe oprit is vorig jaar begonnen. Eerst hebben we extra veel zand aangebracht, zodat de ondergrond goed kon inklinken. Daarna is het zand op de juiste hoogte gebracht. Hierop is de nieuwe oprit gebouwd. Dit weekend bestaan de werkzaamheden onder andere uit het aanpassen van belijning, het verplaatsen van de geleiderail, het plaatsen van verlichting en het maken van de aansluiting op de A7. De werkzaamheden beginnen vrijdag 16 oktober om 20.00 uur en duren tot 19 oktober 06.00 uur. Er wordt zowel overdag als 's nachts gewerkt. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken.
oprit LCdH richting Drachten 2030
oprit LCdH richting Drachten 2013

De oprit vanaf rotonde Laan Corpus den Hoorn richting Drachten (A7). Links van de oranje balk de oude situatie (2013), rechts de toekomstige. Verschuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.

De aanleg van de oprit maakt deel uit van het deelproject Aanpassing aansluiting Corpus den Hoorn.


Lees ook: