canvas-20180922_134201 burendag van lenneplaan

Aanpak Ring Zuid haakt aan bij landelijke burendag

Hanna17 september 2019


De directe buren van Aanpak Ring Zuid krijgen veel voor hun kiezen: geluidsoverlast, trillingen, stof en bouwverkeer. Om al onze buren te bedanken voor hun geduld en begrip willen we wat terug doen. Daarom haken we ook dit jaar aan bij de landelijke Burendag op 28 september. We sluiten aan bij een lokaal initiatief, openen de deuren van ons informatiecentrum, organiseren fietsrondleidingen en trekken de wijk in met onze mobiele informatiekeet.

Bekijk voorbeelden van materialen en beplanting

Nieuw dit jaar bij ons informatiecentrum is de Paviljoentuin, die op zaterdag 31 augustus feestelijk werd geopend. Op Burendag is deze tuin open vanaf 11:00 tot 17:00 uur. In deze ‘tuin’ kun je van dichtbij de materialen en beplanting bekijken die we gaan gebruiken bij de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Kom een bakkie doen

Met onze mobiele informatiekeet trekken we dit jaar langs de Helperzoom, de Verlengde Meeuwerderweg en de Maaslaan. Heb je vragen of wil je een bakkie doen? Kom gerust bij ons langs. Hieronder vind je een overzicht van hoe laat we op welke locatie staan.

10:00 – 11:30 uur Helperzoom
12:30 – 14:00 uur Verlengde Meeuwerderweg
15:00 – 16:30 uur Maaslaan

Fietsrondleidingen langs de zuidelijke ringweg

Ook kun je op Burendag meegaan met een fietsrondleiding. Startpunt is ons informatiecentrum aan de Muntinglaan 2. Onderweg vertelt de gids interessante informatie over de geschiedenis van de ringweg en de werkzaamheden. De rondleidingen starten om 11:00, 13:00 en 15:00 uur en duren in totaal 1,5 uur. Wil je mee op ontdekkingstocht langs de ringweg? Meld je dan hier aan voor één van de fietsrondleidingen.

Let op:

wees er snel bij want er is beperkt plek. Vol is vol!

Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september (dit jaar is dat op zaterdag 28 september) gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.


Lees ook: