canvas-20180922_115033 burendag maaslaan

Aanpak Ring Zuid ontmoet honderden ‘buren’ op BurendagOp Burendag, afgelopen zaterdag, hebben we honderden omwonenden van de zuidelijke ringweg ontmoet en gesproken. Hoewel we niet antwoord konden geven op alle vragen, hoorden we vooral positieve reacties.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest waarop buren gezellig samenkomen en iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Ook Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort hebben ‘buren’, namelijk de directe omwonenden van de zuidelijke ringweg. Onze ‘buren’ hebben de afgelopen tijd veel te verduren gehad van de werkzaamheden, zoals geluidsoverlast, trillingen, stof en bouwverkeer. Op deze Burendag willen we ze bedanken voor hun begrip. Bovendien is Burendag voor Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort een goede gelegenheid om met de omgeving in gesprek te blijven.

In de ochtend hebben we op twee plekken een koffiekar geparkeerd: op de hoek Verlengde Meeuwerderweg-Verlengde Lodewijkstraat (bij het beeld van Vrouw Wichers) en in de Rivierenbuurt bij de Maaslaan. Zo’n 80 buren kwamen een kopje koffie met iets lekkers ophalen.

In de middag deden we mee aan de Burendagactiviteiten in De Wijert op het pleintje bij de Van Lenneplaan-noord. In deze buurt hebben we in mei veel overlast veroorzaakt door het intrillen van damwanden in de nacht. Hier hebben we aan zo’n 300 bezoekers friet en snacks aangeboden.

Verder was het Paviljoen aan de Muntinglaan de hele dag open. Ongeveer 100 omwonenden kwamen ‘een bakkie doen in het Paviljoen’. Bij de maquette hebben we veel vragen kunnen beantwoorden. Kinderen konden op de foto als wegwerker en konden meedoen aan een kleurplatenwedstrijd.

Bekijk ook het Fotoalbum Burendag 2018.


Lees ook: