canvas-20180403 Meeuwerderbaan - H.L. Wichersstraat1

De hemelvaartwerkzaamheden op een rijTijdens het hemelvaartweekend (van woensdagavond 9 mei 22.00 uur tot maandagochtend 14 mei 06.00 uur) gaat Combinatie Herepoort flink aan de slag aan weg en spoor. Lees hier wat we in deze periode precies gaan doen en welke hinder dit naar verwachting oplevert.

Inschuiven tunnelmoot Helperzoomtunnel

Update: het inschuiven van de Helperzoomtunnel kan niet doorgaan.

Onderhoud noordbaan ringweg Euvelgunne-Hereweg

Op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg (N7), vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg. voert Combinatie Herepoort onderhoudswerkzaamheden uit. We gaan voegen in het wegdek vervangen, barriers verplaatsen, markeringen aanpassen en op de afrit Hereweg werkzaamheden uitvoeren. De onderhoudswerkzaamheden zijn nodig omdat de noordbaan de komende jaren dienst gaat doen als tijdelijke weg. In die periode is onderhoud aan de weg vrijwel niet mogelijk.

Hinder voor omwonenden
We verwachten de meeste geluidshinder in de nacht van woensdag op donderdag, donderdag overdag, vrijdag overdag en zaterdag overdag. Dit komt door het hakken en vrezen in beton/voegen, het verwijderen van lijnen op de weg en het verplaatsen van barriers.

Hinder voor wegverkeer
De noordelijke rijbaan is in de richting Drachten afgesloten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. Daarnaast gaat de oprit Kemkensberg naar de ringweg (richting Hoogezand) dicht van woensdag 9 mei 22.00 tot en met vrijdag 11 mei 07.00 uur. De Esperantokruising is gewoon open. Het verkeer wordt omgeleid, zo veel mogelijk via de overige ringwegen.

Damwanden plaatsen onder spoor bij Esperantokruising

Omdat de noordbaan van de ringweg is afgesloten, kunnen we ook een andere klus uitvoeren. Op de zuidelijke ringweg zetten we een kraan neer waarmee we damwanden plaatsen op de plek van het spoor. Dit is nodig om later het verdiepte weggedeelte te kunnen aanleggen.
Deze werkzaamheden zijn te volgen via een webcam.

Hinder voor treinverkeer
Er rijden geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom. Er worden bussen ingezet. Op zondag 13 mei rijden er wel treinen op het traject Assen-Hoogeveen.

Hinder voor omwonenden
De werkzaamheden gaan dag en nacht door. De meeste hinder komt door het doorslijpen van het spoor, het intrillen van de damwanden, het werken met zwaar materieel en het terugbouwen van het spoor. Het intrillen van de damwanden is met het oog op overlast gepland op donderdag 10 mei, overdag van 07.00 uur tot 19.00 uur.


Lees ook: