canvas-streetview afrit groningen centrum (2)

Hinder verwacht van nachtelijke werkzaamheden A28 bij Brailleweg

John30 maart 2018Julianaplein


Op 12, 16 en 17 april gaat Combinatie Herepoort 's nachts aan de slag op de A28 bij de Brailleweg. Hier wordt een nieuwe wegmarkering aangebracht en de rijstroken worden opgeschoven. Naar verwachting geven deze werkzaamheden geluidsoverlast in de omgeving. Voor het verkeer gaat één rijstrook dicht.

De werkzaamheden waren eigenlijk gepland voor begin maart, maar moesten vanwege de vorst en het strooizout op de weg worden uitgesteld.

De werkzaamheden zijn vanaf 19.30 uur tot 06.00 uur. Ze moeten ’s nachts worden uitgevoerd omdat een gedeelte van de weg af moet worden gezet en het werk dan veilig kan worden uitgevoerd.

Geluidhinder

Hoewel Combinatie Herepoort de werkzaamheden achter de geluidschermen van de A28 uit gaat voeren, kunnen inwoners van de omliggende wijken geluidhinder ervaren.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook op de A28 richting Julianaplein afgesloten. Ook de onderdoorgang vanaf de Vondellaan richting het centrum is dicht, evenals de oprit van de A28 richting het centrum bij de Van Ketwich Verschuurlaan. Automobilisten krijgen het advies de omleidingsborden te volgen.


Lees ook: