canvas-37_JvK_26072016_Pannorama_Hereweg_A7_1smal

Hinder voor omgeving en verkeer bij weekendwerkzaamheden Hereweg en Kempkensberg

John14 februari 2018Zuiderplantsoen


Dit weekend gaat Combinatie Herepoort nieuwe riolering aansluiten bij de Kempkensberg en de Hereweg. De werkzaamheden zijn ook in de avonduren en ’s nachts en kunnen geluidshinder opleveren. De Kempkensberg is helemaal dicht tussen de Hereweg en de oprit naar de zuidelijke ringweg. Op de Hereweg zelf kan het verkeer de werkzaamheden passeren.

De werkzaamheden beginnen op vrijdag 16 februari om 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandagochtend 19 februari om 06.00 uur. Voor de aanleg van het nieuwe riool moet eerst het asfalt worden weggehaald. Daarna moet er worden gegraven om de riolering bloot te leggen. Nadat de nieuwe riolering is aangesloten, wordt het gat weer aangevuld en een nieuwe asfaltlaag gelegd.

Kempkensberg

De Kempkensberg is komend weekend in beide richtingen dicht tussen de Hereweg en de oprit naar de zuidelijke ringweg (zie plattegrond). Het autoverkeer wordt omgeleid via het Europaplein en de Hereweg-Meeuwerderweg. De oprit naar de zuidelijke ringweg vanaf de Helperzoom en DUO is wel open.

Kaartje stremming Kempkensberg_bewerkt-1
De rode lijnen geven de afsluitingen aan. De groene route is wel open.

Hereweg

Voor de werkzaamheden wordt een deel van de westelijke rijbaan afgesloten (zie afbeelding hieronder). Het autoverkeer kan de werkzaamheden passeren via de andere baan. De verkeerslichten zijn uitgeschakeld en het verkeer wordt geregeld door verkeersregelaars. Fietsers hebben geen last van deze werkzaamheden.

Kaartje stremming Hereweg
De werkzaamheden vinden plaats in het roodgemarkeerde vak. De wegvakken met de groene pijlen zijn beschikbar voor autoverkeer.

Fietspad Hereweg-DUO

Het fietspad tussen vanaf de Hereweg tot aan DUO is nog in beide richtingen afgesloten (zie plattegrond hieronder). Fietsers kunnen gebruikmaken van de Waterloolaan.

20180216 afsluiting fietspad kempkensberg
Het fietspad tussen Hereweg en DUIO-gebouw is in beide richtingen dicht. Fietsers kunnen via de Waterloolaan.

Hinder voor omwonenden

De werkzaamheden kunnen leiden tot geluidshinder, ook in de avond en de nacht. Direct omwonenden hebben een brief (pdf, 315 kB) ontvangen.


Lees ook: