canvas-BD_Groningen_3-019

Werkzaamheden bij Esperantokruising, geen treinen in weekend 18 en 19 november

John7 november 2017Zuiderplantsoen


Tussen 13 november en 27 november 2017 werkt Combinatie Herepoort rondom het spoor bij de Esperanto-overweg. In het weekend van 18 en 19 november wordt hiervoor het treinverkeer op de trajecten Groningen-Hoogeveen en Groningen-Weener/Veendam stilgelegd. Dat weekend werken we 24 uur per dag. De werkzaamheden kunnen hinder opleveren voor de omwonenden. Ook zijn er stremmingen en omleidingsroutes voor het verkeer.

Maandag 13 tot en met vrijdag 17 november: riolering en voorbouw tijdelijke brug

Van 13 tot en met 17 november werken we op de Helperzoom aan het riool tussen de Kempkensberg en de Verlengde Lodewijkstraat / Verlengde Meeuwerderweg (de groene lijn op onderstaande afbeelding). In deze week verwijderen we ook de damwanden die in augustus naast het spoor zijn geplaatst. Het uittrekken van de damwanden duurt ongeveer een dag per locatie en kan geluidshinder en trillingen opleveren. Bij de Esperanto-overweg, aan de noordkant van de ringweg, wordt een deel van een tijdelijke brug voorgebouwd. Deze brug is nodig voor de tijdelijke uitbouw van de noordelijke rijbaan van de ringweg.

werkzaamheden TVP3
De werkzaamheden zijn op en rond de Esperanto-overweg (groene stip).

Zaterdag 18 november tot maandag 20 november: dag en nacht werkzaamheden op het spoor

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 november beginnen we met de werkzaamheden op en onder het spoor. Eerst slijpen we de spoorrails door en verwijderen we een stuk van het spoor. ’s Nachts begint ook de bouw van de tijdelijke brug over de Esperanto-overweg heen. De brugdelen worden aangevoerd via de Esperantostraat en met een grote kraan op hun plek gehesen. Ter hoogte van De Frontier worden damwanden onder het spoor geplaatst, die de zijkant van de toekomstige verdiepte ligging vormen. Het intrillen van de damwanden gebeurt zaterdag en zondag van ’s ochtends vroeg tot begin van de avond. De werkzaamheden zijn zondag klaar, waarna het spoor wordt teruggebouwd. Maandagochtend vroeg kunnen de treinen weer over het spoor rijden.

20 tot en met vrijdag 24 november

In deze week wordt de tijdelijke brug aangesloten op de zijkant van de ringweg. Hiervoor moet een deel van het beton worden weggeslepen. Dit kan geluidshinder opleveren voor de omgeving. Naar verwachting duurt dit ongeveer een dag. Verder wordt de bouwplaats weer opgeruimd en de wegen rijklaar gemaakt.

Stremmingen en omleidingen

Van 13 tot 27 november is de Verlengde Lodewijkstraat tussen Redoute en de Esperantostraat gestremd voor al het verkeer. Fietsers kunnen dan weer gebruik maken van het 'gouden' fietstunneltje tussen de Meeuwerderweg en de H.L. Wichersstraat. Op zaterdag 18 november (van 01.00 – 19.00 uur) is de spoorwegovergang en de Helperzoom tot aan Kempkensberg afgesloten voor alle verkeer. Kempkensberg is wel open voor het verkeer.

Trein

Vanwege de werkzaamheden rijden er in het weekend van 18 en 19 november 2017 geen treinen op de trajecten Hoogeveen-Groningen en Groningen-Weener/Veendam. NS en Arriva zetten bussen in. Kijk voor reisinformatie op www.ns.nl, www.arriva.nl, www.9292.nl of je reisplanner-app.

Informatiekeet voor vragen en actuele informatie

Tijdens de werkzaamheden komt aan de kant van de Waterloolaan onze informatiekeet te staan. Heeft u tijdens de werkzaamheden vragen, dan kunt u op onderstaande tijden bij ons langslopen.
- vrijdag 17 november van 15.00 – 16.00 uur
- zaterdag 18 november van 10.00 – 11.00 uur en van 15.00 en 16.00 uur
- zondag 19 november van 15.00 – 16.00 uur

Heeft u klachten over de werkzaamheden, neem dan contact op met het Loket Verkeer en Werkzaamheden, (050) 367 89 89 of loketverkeer.werkzaamheden@groningen.nl.


Lees ook: