canvas-39_JvK_20160613_Afrit_Kempensberg

Stremmingen Kempkensberg voor aanleg riolering

John Brouwer14 juni 2017Zuiderplantsoen


Vanaf maandag 19 juni voert Combinatie Herepoort werkzaamheden uit bij de Kempkensberg. Er wordt een nieuwe riolering aangelegd. Hiervoor wordt een sleuf gegraven van circa drie meter diep. Deze werkzaamheden zijn nodig ter voorbereiding op het aanleggen van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.

Vanaf 19 juni t/m 14 augustus is de Kempkensberg geheel afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van het bouwverkeer.

Fase 1: Aanleg riolering Kempkensberg
De parkeergarage van het DUO gebouw is van 19 t/m 25 juni bereikbaar via de afrit Oosterpoort / Meeuwerderbaan / Helperzoom.

Fase 2: Aanleg riolering Kempkensberg
De parkeergarage van het DUO gebouw is bereikbaar vanaf de Hereweg.

Fase 3: Realiseren versmalling in wegvak Helperzoom
Vanaf 26 juni komt er aan de Helperzoom ter hoogte van de Kempkensberg een versmalling in het wegvak. Dit deel is dan tot en met 31 juli afgesloten voor fietsers/voetgangers. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via station Europapark. De versmalling is nodig ter voorbereiding op de werkzaamheden tijdens de treinvrije periode (6 t/m 14 augustus).

Openbaar Vervoer
De bushalte aan de Kempkensberg is van 19 juni t/m 14 augustus buiten gebruik. De bushalte aan de kant aan de Helperzoom is wel bereikbaar.

Maandagochtend 19 juni worden er tijdens de ochtendspits verkeersregelaars ingezet om vooral het fietsverkeer in goede banen te leiden. Alle omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven.

Kaartje werkzaamheden Kempkensberg

Lees ook: