canvas-header20161219_111933 Proefsleuf Maaslaan-Papiermolen

Graven proefsleuven start maandag 30 januari

John27 januari 2017JulianapleinWest


Combinatie Herepoort begint maandag 30 januari 2017 met het graven van 150 proefsleuven langs de zuidelijke ringweg. De start stond gepland voor afgelopen week, maar die moest vanwege winterweer worden uitgesteld. De planning is dat Combinatie Herepoort gedurende zes weken zo’n vijf proefsleuven per dag graaft. In de eerste week zijn de werkzaamheden aan de westzijde, onder andere bij de Laan Corpus den Hoorn en de Muntinglaan.

Bij een proefsleuf wordt de weg, het fietspad en/of de stoep open gemaakt om te bekijken wat er aan kabels en leidingen in de grond ligt. Er worden geen nieuwe kabels of leidingen gelegd. De sleuf wordt vaak dwars op de weg gegraven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een kleine graafmachine. De kabels en leidingen die zichtbaar worden, worden vergeleken met de informatie die bekend is op tekeningen. Daarna wordt de sleuf weer dicht gemaakt. Het graven van proefsleuven is een verplicht onderdeel in de voorbereiding van bouwwerkzaamheden.

Planning

De werkzaamheden zijn in een strook rondom de zuidelijke ringweg, van Corpus den Hoorn tot aan Driebond. Waar op een bepaalde dag wordt gewerkt, is te zien op de werkzaamhedenkaart op deze website. De planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Deze planning is afhankelijk van het weer. Bij vorst mag er niet gegraven worden.


Lees ook: