canvas-20161130 Afbraak woningen HL Wichersstraat noordzijde - Foto Sanne Heesterbeek 20161130_120644 (2)

Afbraak woningen H.L. Wichersstraat-noordzijde van start

John30 november 2016Zuiderplantsoen


Op 30 november 2016 heeft Combinatie Herepoort een begin gemaakt met de sloop van de huurwoningen aan de H.L. Wichersstraat-noordzijde. De woningen moeten plaatsmaken voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. De werkzaamheden duren tot half februari 2017.

De woningen aan de noordzijde van de H.L. Wichersstraat grenzen aan de achterkant aan de zuidelijke ringweg. Ter hoogte van de H.L. Wichersstraat wordt de zuidelijke ringweg verdiept aangelegd. De ringweg komt hier ook iets zuidelijker te liggen dan nu. Bovenop de verdiept liggende ringweg komt een nieuw groen gebied, het Zuiderplantsoen.

De sloop van de woningen loopt vooruit op de ombouw van de zuidelijke ringweg, die in de zomer van 2017 start. De woningen werden de laatste tijd via tijdelijke contracten verhuurd. De laatste bewoners zijn eind oktober vertrokken.

Combinatie Herepoort probeert bij de sloop de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken. Er wordt gewerkt met hydraulische graafmachines. Om eventuele stofoverlast tegen te gaan, wordt water gesproeid. De werkzaamheden zijn alleen op werkdagen, van 07.00 tot uiterlijk 19.00 uur. De H.L. Wichersstraat blijft tijdens de sloopwerkzaamheden open voor voetgangers, fietsers en autoverkeer.

Lees ook aflevering 7 van onze rubriek Bij u in de straat over de H.L. Wichersstraat.


Lees ook: