canvas-JvK_20130617_Julianaplein_03 bijgesneden.jpg-aviary-20160914-134938

Slimme Kaart handig hulpmiddel bij ombouw zuidelijke ringweg

John14 september 2016


Waar wordt op dit moment aan de weg gewerkt in de stad Groningen? Op die vraag geeft de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar antwoord. De kaart geeft actuele informatie over onder andere wegwerkzaamheden, verkeershinder en verkeersdrukte. Reizigers kunnen hiermee voor vertrek of onderweg de slimste route bepalen. Straks bij de ombouw van de zuidelijke ringweg is de kaart een handig hulpmiddel voor automobilisten.

In de komende jaren wordt er veel werk verricht aan de Groningse wegen. Naar verwachting gaat de zuidelijke ringweg op de schop van 2017 tot 2020/2021. Verder staan er werkzaamheden op stapel rondom het stationsgebied en in de binnenstad. Wie goed voorbereid op pad wil gaan, kan voortaan de Slimme Kaart op de website van Groningen Bereikbaar raadplegen. Naast werkzaamheden geeft de kaart ook aan hoe druk het op dit moment is op de verschillende wegen in de stad. Verder toont de kaart parkeermogelijkheden, treinstations, fietsenstallingen, OV-fietsvoorzieningen en elektrische oplaadpunten.

Andere reisopties

De komende tijd wil Groningen Bereikbaar de kaart verder uitbreiden. Een belangrijke wens van het bedrijfsleven en Groningen Bereikbaar is dat de kaart ook gaat aangeven hoe iemand het beste naar Groningen kan reizen. De kaart bevat meer specifieke informatie over de plaatselijke situatie dan landelijke aanbieders van reisinformatie. Daardoor kan de kaart ook andere reisopties dan de auto aanbieden, bijvoorbeeld reizen via een P+R-terrein of met de e-bike.

Eigen website

Wie dat wil, kan via een widget de kaart gratis op zijn eigen website plaatsen. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven hun klanten goed informeren over de actuele bereikbaarheid van Groningen.

header artikel slimme kaart
De Slimme Kaart laat onder andere zien hoe druk het nu op de weg is in Groningen en waar werkzaamheden zijn.

Lees ook: