canvas-JvK_20160830_Helperbrink_02klein

‘Hoe kom ik nu bij de school?’

John31 augustus 2016Helpman/Coendersborg


Verkeersregelaars zijn deze week actief in Helpman/Coendersborg om automobilisten te helpen in de nieuwe verkeerssituatie. In de wijk zijn enkele rijrichtingen veranderd. Vooral ouders die hun kind(eren) per auto naar de school brengen, hebben met de nieuwe situatie te maken.

Maandag en dinsdag stonden er zoals gemeld overdag vier verkeersregelaars in de wijk, al waren toen nog niet alle verkeersborden geplaatst. Ook woensdag zijn ze aanwezig. Uiteraard is het even wennen voor de weggebruikers. Het autoverkeer kan bijvoorbeeld niet meer vanaf de Verlengde Hereweg en de Helperzoom de Helper Brink in. Maar over het algemeen verloopt de invoering soepel.

Maatregelen

De verkeersmaatregelen in de wijk lopen vooruit op de aanleg van de Helperzoomtunnel. De maatregelen houden de wijk veilig voor voetgangers en fietsers als de verkeersstromen veranderen. Op verzoek van de scholen in de wijk zijn de verkeersmaatregelen vervroegd uitgevoerd. Belangrijke aanpassingen zijn het vergroten van het 30 km/uur-gebied, het veranderen van rijrichtingen om de situatie rond de scholen veiliger te maken, het verhogen van kruispunten om verkeer af te remmen en het makkelijker maken voor voetgangers om over te steken. Op het kaartje hieronder ziet u de nieuwe situatie. Bekijk ook de fotoreportage.

versie6-Kaart A4 Helpman Coendersborg-RGB
De nieuwe verkeerssituatie in Helpman/Coendersborg.
JvK_20160830_Helperbrink_10klein
Verkeersregelaars leggen uit waar de auto's nu langs moeten.

Meer foto's.


Lees ook: