canvas-IMG_6156 foto fresen gbl

Afronding asfaltering Goeman Borgesiuslaan op latere datumDe Goeman Borgesiuslaan in Helpman/Coendersborg gaat vrijdagavond 24 juni rond 18.00 uur weer open voor alle verkeer. Om technische redenen wordt de nieuwe toplaag later aangebracht.

De Goeman Borgesiuslaan in Helpman/Coendersborg was deze week afgesloten in verband met het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag. Het wegdek is gefreesd, er zijn kruispuntplateaus (verhogingen) aangebracht en er is een tussenlaag voor het asfalt aangebracht. Het was de bedoeling om op vrijdag 24 juni ter afronding een nieuwe toplaag van ‘stil asfalt’ aan te brengen. Om technische redenen is dat nu niet mogelijk. De toplaag wordt op een andere dag aangebracht.

De weg gaat vrijdag rond 18.00 uur weer open voor alle verkeer. Op vrijdag worden nog op enkele kruispunten tussenlagen aangebracht. Deze tussenlagen zijn sterk genoeg om er verkeer over te laten rijden.

Wanneer de toplaag wordt aangebracht, is nu nog niet bekend. De weg wordt dan opnieuw een dag afgesloten. Omwonenden krijgen hiervoor tijdig een brief van de aannemer.

Verkeersmaatregelen

De asfaltering van de Goeman Borgesiuslaan maakt deel uit van de verkeersmaatregelen in Helpman/Coendersborg. Het overgrote deel van de wijk wordt 30 km/uur-gebied. In verschillende straten worden rijrichtingen veranderd om sluipverkeer tegen te gaan. Ook worden er maatregelen getroffen om de snelheid van auto’s af te remmen en het oversteken voor fietsers en voetgangers gemakkelijker te maken. Dat gebeurt onder meer door het aanbrengen van kruispuntplateaus.


Lees ook: