canvas-2016-02-26 15.03.53

Maandagavond 29 februari herstel verzakte bestrating Esperantostraat en Meeuwerderbaan

John26 februari 2016Zuiderplantsoen


Maandagavond 29 februari tussen 19.00 en 23.00 uur wordt de verzakte bestrating bij de Esperantostraat en de Meeuwerderbaan hersteld. Het verkeer kan enige oponthoud ondervinden.

Eind vorig jaar zijn zogenaamde proefsleuven gegraven in het asfalt van de Esperantostraat en de Meeuwerderbaan. Deze werkzaamheden waren nodig om de exacte locatie van kabels en leidingen vast te stellen. De opengebroken wegen zijn tijdelijk herbestraat met klinkers. Nu is gebleken dat door het drukke verkeer deze bestrating is verzakt.

Herbestraten

In opdracht van de gemeente Groningen gaat Koninklijke Sjouke Dijkstra b.v. de verzakte bestrating vervangen. Het herbestraten gebeurt met de hand. Alleen bij het verdichten van het zand wordt een machine ingezet. Dit kan enige geluidshinder veroorzaken. De overlast wordt tot een minimum beperkt.

Oponthoud

Voor de werkzaamheden is het nodig dat op beide plekken een stuk van de rijbaan wordt afgezet. Voor het verkeer blijft één rijbaan beschikbaar. Dit kan leiden tot enig oponthoud, wanneer automobilisten moeten wachten op tegenliggers. In principe zijn alle straten en woningen gewoon bereikbaar.

Meer informatie

Voor vragen over deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met Jan Jaap Gorter van Koninklijke Sjouke Dijkstra b.v., telefoon 06-1296 4288.


Lees ook: