canvas-arz-mockup-1

Website Aanpak Ring Zuid vernieuwd

Sanne Heesterbeek13 januari 2016


De website van Aanpak Ring Zuid is vernieuwd. Met deze nieuwe website kunnen we omwonenden en verkeersdeelnemers beter informeren over en betrekken bij de uitvoering van de plannen.

Sinds 2011 heeft de website van Aanpak Ring Zuid vooral verslag gedaan van de planstudiefase. In die periode is het plan voor de zuidelijke ringweg stap voor stap ontstaan en in gesprek met de omgeving voortdurend bijgeslepen. Nu komt de uitvoering steeds dichterbij. De planning is dat de ombouw van de zuidelijke ringweg in 2017 begint. In 2016 zijn er al op veel plekken in de buurt van de ringweg voorbereidende werkzaamheden, zoals het verleggen van kabels en leidingen. Omwonenden en verkeersdeelnemers willen we hierover zo goed mogelijk informeren. Ook willen we alle belangstellenden goed bij de uitvoering betrekken. Deze nieuwe website biedt ons daarvoor betere mogelijkheden.

Werkzaamheden

Blikvanger van deze nieuwe website is een plattegrond van de stad met daarop aangegeven de actuele werkzaamheden aan en in de buurt van de zuidelijke ringweg. Zo kun je snel zien waar gewerkt wordt, wat er gebeurt en hoe lang het nog duurt.

Deelgebieden

Ook nieuw is de indeling in zes deelgebieden: Groningen-zuidwest, Julianaplein, Zuiderplantsoen, Helpman/Coendersborg, Europaplein en Groningen-zuidoost. We hopen dat je hierdoor sneller de specifieke informatie vindt die je zoekt. Per deelgebied is er behalve een beschrijving van de plannen een actuele ‘tijdlijn’, met nieuws en updates. In het werkgebied Julianaplein hebben de Rivierenbuurt en De Wijert een eigen pagina gekregen. Ook is er per deelgebied een aparte pagina over de veranderingen voor de vele fietsers in de stad. Verder kun je in Beeld allerlei foto’s en filmpjes bekijken en vind je in Achtergronden meer over het waarom van het plan en de effecten. Ook de bibliotheek heeft hier een plekje gekregen.

Suggesties?

We nodigen je uit om de nieuwe website verder te verkennen. Heb je vragen of suggesties om de website verder te verbeteren? Dan horen we graag van je. Stuur je reactie per mail of zet hem in de reacties onder dit bericht.


Lees ook: