canvas-header maaslaan muntinglaan

Meetonderzoek bij Muntinglaan en Maaslaan op 23 en 24 juni

Germen Stelpstra23 juni 2015JulianapleinWest


Op dinsdag 23 en woensdag 24 juni is er een meetonderzoek aan de Muntinglaan en de Maaslaan. Het bedrijf Terra Carta brengt in opdracht van Aanpak Ring Zuid de precieze ligging in kaart van een pakket buizen voor telecommunicatie.

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg moeten er honderden kabels en leidingen worden verlegd. Tussen de Muntinglaan en de Maaslaan is in het verleden via een gestuurde boring een pakket telecommunicatiebuizen gelegd. Hoe deze buizen precies lopen, moet voor de zekerheid worden nagemeten. Dit is nodig om nieuwe gestuurde boringen te kunnen doen en om te voorkomen dat bij werkzaamheden deze buizen beschadigd raken.

Werkzaamheden

Op dinsdag 23 juni wordt het meetonderzoek voorbereid. De meting zelf is op woensdag 24 juni. Voor het meetonderzoek worden twee gaten gegraven. Aan de Muntinglaan komt het gat binnen de hekken van het Noorderpoortcollege. Bij de Maaslaan moet een gat worden gegraven in een gazon. Na de meting worden de gaten weer dichtgemaakt. Naar verwachting leveren de werkzaamheden geen hinder op voor verkeer en omwonenden.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Perry van der Henne van Aanpak Ring Zuid, te bereiken via het algemene nummer (050) 311 58 83.

De buizen lopen van de Muntinglaan naar de Maaslaan, onder de Brailleweg door. Het meetonderzoek moet de exacte ligging duidelijk maken. Kaart: Google Maps. Klik op de kaart voor een vergroting.


Lees ook: