canvas-Onderzoek naar bomen

Onderzoek naar bomen rond zuidelijke ringweg

Tessa Brink20 mei 2015


Vanaf maandag 25 mei tot en met vrijdag 12 juni voert Grontmij in opdracht van de gemeente Groningen onderzoek uit naar bomen in een aantal straten rond de zuidelijke ringweg.


Deze zomer starten de voorbereidingen voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Vlakbij de zuidelijke ringweg liggen honderden (drinkwater)leidingen, (elektriciteits)kabels en rioolbuizen. Veel ervan liggen op de plaats van de toekomstige werkzaamheden. Daarom starten de gemeente Groningen en nutsbedrijven, zoals Waterbedrijf Groningen, Enexis en KPN en hun aannemers, binnenkort met het verleggen van deze kabels en leidingen. In aanloop naar deze werkzaamheden wordt de komende periode op een aantal plekken rond de zuidelijke ringweg voorbereidend onderzoek gedaan.

Onderzoek

Het onderzoek dat op 25 mei start, brengt het effect van de aanleg van de nieuwe riolering op bomen in kaart. De werkzaamheden kunnen voor enige hinder zorgen bij het graven van proefsleuven rond enkele bomen. Grontmij voert de werkzaamheden uit in de Maaslaan, het Julianaplein, het Vrijheidsplein, de Expositielaan en de Donderslaan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over deze werkzaamheden contact op met Mirjam van der Feen van de gemeente Groningen via 14 050.


Lees ook: