canvas-Hereweg Zuidzijde

Al fietsend op de hoogte van de grootste bouwprojecten in Groningen

Tessa Brink29 april 2015


Vanaf woensdag 29 april kun je met een app op je smartphone te fiets een rondleiding volgen langs een aantal grote bouwprojecten in Groningen. De Groningen Vernieuwt fietsroute brengt je naar de locaties waar de stad de komende jaren flink verandert. Onder andere de nieuwe culturele publiekstrekker het Groninger Forum, de ombouw van de zuidelijke ringweg, de wijzigingen op en om het spoor en de vernieuwing van het Hoofdstation komen aan bod. De route is te vinden in de Groningen Routes-app van Marketing Groningen. Deze app bevat wandel- en fietsroutes door stad en regio en is gratis te downloaden.

,39544675afbeelding_fietsroute_Groningen_Vernieuwt

Grote bouwprojecten in beeld gebracht

In de ‘Groningen Vernieuwt’ fietsroute staan de grote bouwprojecten die op dit moment en de komende jaren in Groningen worden uitgevoerd centraal. De route start bij het informatiecentrum van Groningen Vernieuwt op de Grote Markt en laat je al fietsend zien en horen wat de plannen zijn rond het Groninger Forum, de zuidelijke ringweg, het spoor en het Hoofdstation. De route is 7,5 km lang en voert je langs 12 verschillende luisterpunten.

Rondleiding op je smartphone

De Groningen Routes-app van Marketing Groningen fungeert als persoonlijke gids. Met behulp van GPS-signalen krijg je tijdens de fietstocht informatie over de verschillende locaties. De informatie is af te lezen op je beeldscherm of je kunt de informatie laten voorlezen en via een hoofdtelefoon beluisteren. Ook laat de app beelden van de toekomstige situatie zien.

De route volgen?

De app 'Groningen Routes' is gratis te downloaden via de Google Play Store van Android of de App Store op je iPhone. In de app vind je de nieuwe route ‘Groningen Vernieuwt’ in het menu onder het kopje ‘Stad’.

De Groningen Vernieuwt fietsroute is een samenwerking van Groningen Bereikbaarhet Groninger Forum, Aanpak Ring Zuid, Groningen SpoorzoneExtra Sneltrein Groningen-Leeuwarden en Marketing Groningen.


Lees ook: