header ARZ gaat gluren bij de buren werkzaamheden Lwd 1909535_714658798621364_3943922650459296291_o_

Aanpak Ring Zuid gaat ‘gluren bij de buren’

Aanpak Ring Zuid4 februari 2015


‘Gluren bij de buren’. Onder die naam beginnen we op deze website een reeks artikelen over projecten elders in het land die overeenkomsten én verschillen hebben met Aanpak Ring Zuid. De centrale vraag hierbij is steeds: wat nemen we mee naar Groningen?

De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is natuurlijk een uniek project. Maar toch zijn er op dit moment in Nederland enkele projecten gaande die vergelijkbaar zijn. Bij Maastricht bijvoorbeeld wordt een deel van de A2 ondertunneld. Op de A4 werkt Rijkswaterstaat aan het ontbrekende deel tussen Delft en Schiedam. En dichterbij, in Leeuwarden, is net ‘de Haak om Leeuwarden’ voltooid.

In de nieuwe artikelenreeks ‘Gluren bij de buren’ nemen we een kijkje bij deze en enkele andere projecten. Daarbij letten we speciaal op de maatregelen die genomen zijn om de overlast voor verkeer en omwonenden te beperken. Wat heeft goed uitgepakt? En wat viel in de praktijk tegen? We sluiten de artikelen steeds af met een reactie van Johan Postma, projectleider Bereikbaarheid van Aanpak Ring Zuid. Hij geeft antwoord op de vraag wat we in Groningen van de ervaringen elders kunnen leren. Zo kunnen we, samen met Groningen Bereikbaar en de toekomstige aannemer, de overlast voor Groningen en de regio zo veel mogelijk beperken.

In aflevering 1 nemen we een kijkje bij de Haak om Leeuwarden.

(Foto: Leeuwarden Vrij-baan)


Lees ook: