canvas-Hereweg Zuidzijde

Verrassende afbeeldingen van stad na ombouw

John28 oktober 2014


Hoe ziet de stad eruit na de ombouw van de zuidelijke ringweg? Op deze vraag kan een steeds beter antwoord worden gegeven nu er weer nieuwe illustraties beschikbaar zijn gekomen. Op deze website zijn onlangs nieuwe ‘bolfoto’s’ geplaatst van onder meer de Brailleweg en de Hereweg.

‘Bolfoto’s‘ worden ook wel 360-gradenfoto’s of panoramafoto’s genoemd. Het zijn afbeeldingen waarbij u als gebruiker het beeld helemaal rond kunt draaien. Ook kunt u in- en uitzoomen. Zo kunt u zelf beslissen wat u bekijkt.

Straatbeeld

De 42 bolfoto’s op deze website geven vaak een verrassend beeld van de nieuwe situatie. Vooral op de plekken waar de zuidelijke ringweg verdiept wordt aangelegd. Soms verandert het straatbeeld hier compleet. Bijvoorbeeld op de plek waar de zuidelijke ringweg de Hereweg kruist. En ook de kruising Meeuwerderweg – Esperantostraat is bijna niet meer te herkennen. Ook de Brailleweg ondergaat een metamorfose. Dat is de weg tussen het Emmaviaduct en het Julianaplein.

Impressie

De bolfoto’s geven een impressie van de situatie omstreeks 2030, dat is tien jaar na afronding van het project. De daadwerkelijke ruimtelijke inpassing kan afwijken van de getoonde impressie.

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Hereweg Zuidzijde'

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Meeuwerderbaan-Esperantostraat'

Klik op de afbeelding voor de bolfoto 'Brailleweg - fietspad langs Hoornsediep'


Lees ook: