Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Krant Groningen Bereikbaar #4 met katern over Aanpak Ring Zuid

Germen Stelpstra12 juni 2014


Donderdag 12 juni is de krant van Groningen Bereikbaar weer verspreid in Groningen en omgeving. In deze krant is veel aandacht voor de gewijzigde plannen voor Aanpak Ring Zuid, in woord en beeld. De krant zit als bijlage bij het plaatselijke huis-aan-huisblad (Groninger Gezinsbode, Gezinsblad Assen, HS-krant, Roder Journaal en Midweek).

In de krant vindt u onder andere een overzicht van de belangrijkste voorgestelde wijzigingen. Ook kunt u zien wat de plannen betekenen voor de Vondellaan, de omgeving van de Multatulistraat (De Wijert), de Maaslaan (Rivierenbuurt) en Helpman. Verder leest u interviews met enkele betrokkenen die een zienswijze op de plannen hebben ingediend. Wat vinden zij van de aanpassingen? Ook zijn we de straat opgegaan om te horen wat omwonenden van het toekomstige Zuiderplantsoen van de plannen vinden. En wat betekenen de plannen eigenlijk voor de fietsers?

Historische plannen

Stadshistoricus Beno Hofman vertelt in de krant over de plannen die er in het verleden zijn geweest om het autoverkeer in en om de stad te leiden. Wist u bijvoorbeeld dat er eind jaren ’60 nog vergevorderde plannen waren om grote delen van de Hortusbuurt, de Badstratenbuurt en de Oosterpoort af te breken?

Online lezen

Heeft u de krant niet ontvangen? Lees dan de krant van Groningen Bereikbaar online.


Lees ook: