Luchtfoto's | 28 september 2022 | Foto's: Rijkswaterstaat


In dit fotoalbum nemen we je mee vanuit de lucht naar de vier deelgebieden: West, Julianaplein, Zuiderplantsoen en Oost. We laten je per deelgebied zien waar we nu staan en waar we naar toe werken.

Vrijheidsplein vanuit de lucht

Vrijheidsplein 28 sept 2022

Het Vrijheidsplein verandert voortdurend van gezicht. Op dit verkeersplein aan de westzijde van de stad sluit de zuidelijke ringweg aan op de westelijke ringweg. We werken hier aan een nieuw verkeersplein waarbij de auto's uit de verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Dit zorgt voor een betere doorstroming. Op de achtergrond (helemaal rechts) is de botrotonde zichtbaar.

Het tijdelijke Julianaplein aanleg nieuwe verbindingsboog

JPL tunnel 28 sept 2022

Het tijdelijke Julianaplein gezien vanuit het noorden. Het nieuwe Julianaplein krijgt straks drie verbindingsbogen boven elkaar. Tussen de gele kranen worden de contouren van de eerste nieuwe rijbaan (verbindingsboog) van het nieuwe Julianaplein zichtbaar. De verbindingsbogen zorgen er voor dat er straks geen verkeerlichten bij het Julianaplein staan en het verkeer ongehinderd door kan rijden.

Bouw techniek gebouw verdiepte ligging in beeld

VDL techniekgebouw 2 28 sept 2022

De zuidelijke ringweg wordt voor een deel verdiept aangelegd. Hier is de bouw van een deel van verdiepte ligging goed in beeld, gezien vanaf het westen. De nieuwe ringweg wordt direct aan de zuidkant van de bestaande ringweg gebouwd. Het nieuw techniekgebouw waar straks alle technische installaties van de verdiepte ligging huizen is zichtbaar.

Verdiepte ligging ter hoogte van de Duo

VDL DUO 28 sept 2022

Ook hier is de verdiepte ligging te zien, maar nu iets meer naar het oosten, ter hoogte van de DUO. Hier zijn we bezig met het storten van de wanden van de verdiepte ligging.

De bouw van de afrit bij de Skivijver

Oost Skivijver 2 28 sept 2022

Nog iets verder naar het oosten gaat de ringweg over de Europaweg heen. Het noordelijke viaduct is klaar. De nieuwe afrit langs de Skivijver krijgt steeds meer vorm. Deze afrit gaat straks over de Europaweg heen en loopt dan met een boog om de Skivijver, tot aan de Herningweg. Daar wordt het verkeer gesplitst.

Oostelijk deel van zuidelijke ringweg in beeld

Oost 3 d,d, 28 sept 2022

De ringweg ter hoogte van het bedrijventerrein. Deze zomer was het meest oostelijke deel van de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer. De ringweg is verbreed en heeft een definitieve inrichting gekregen.

Verdiepte ligging ter hoogte van Hereweg

VDL bij Heresweg 28 sept 2022

Nog meer naar het oosten gaat de verdiepte ligging onder de Hereweg door en sluit straks aan de rechterkant aan op het nieuwe Julianaplein.

Nieuw viaduct Paterswoldseweg

Paterswoldseweg 28 sept 2022

Op de plek van de gesloopte zuidzijde van het viaduct over de Paterswoldseweg, bouwen we het nieuwe zuidelijke viaduct. Het huidige viaduct over de Paterswoldseweg wordt vervangen. Dit gebeurt in drie fases.