Intrillen damwanden 8 feb _ Foto ID-3791030-verkeersregelaar.JPG

(Nacht) Aanpassingen kruising Hereweg

Van 14 april 2020 t/m 18 april 2020

Waar?

De kruising Hereweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg en de op- en afritten.

Wat?

Het aanpassen van de kruising. Deze aanpassing is nodig om de verbinding voor het fietsverkeer richting Haren te herstellen. De werkzaamheden bestaan uit het inzagen en verwijderen van asfalt, het verplaatsen van verkeerslichten en rood-witte barriers, het aanbrengen van bestrating en belijning en het plaatsen van verkeersborden. In de nacht van vrijdag 17 april testen we de aangepaste verkeerslichten. Op zaterdag 18 april kunnen fietsers en voetgangers de nieuwe route weer gebruiken. Omfietsen via de Papiermolentunnel is dan niet meer nodig. Lees meer in deze brief. (pdf, 192 kB)

Wanneer?

In de nacht van dinsdag 14 april, woensdag 15 april en donderdag 16 april. De werktijden zijn van 20.00 uur tot 06.00 uur.

Hinder?

Het gebruik van machines kan voor geluidshinder zorgen. Voor de werkzaamheden is een aantal afsluitingen voor het verkeer nodig. Autoverkeer richting Haren kan tijdens de werkzaamheden geen gebruik maken van de Hereweg. Ook de afrit Helpman van de zuidelijke ringweg (voor verkeer vanaf het Julianaplein) is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Kijk voor een overzicht van alle verkeersafsluitingen op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar.

Foto: Raymond Bos

situatie-fietsers-voetgangers-hereweg-april2020-2
Herstelde fiets- en voetgangersverbinding Hereweg richting Haren