Cam_Esperantokruising_22 mrt.JPG

(Avond) Voorbereidende werkzaamheden verleggen Helperzoom/Verlengde Willemstraat

Van 10 februari 2020 t/m 3 april 2020

Waar?

Tussen de Helperzoom/Verlengde Willemstraat en het spoor. Ter hoogte van de Kempkensberg en de Esperantokruising.

Wat?

Voor de bouw van de verdiepte ligging is het nodig de Helperzoom/Verlengde Willemstraat ter hoogte van de bouwkuip iets te verleggen in de richting van het spoor. Zo is er voldoende ruimte om op deze plek de bouwkuip aan te leggen. In februari en maart 2020 werken we buiten het verkeer aan deze verlegde weg (zie op het onderstaande kaartje het werkvak). De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het voetpad, kabels, leidingen en grond, het aanbrengen van de afwatering en verlichting voor de verlegde weg en het asfalteren van de verlegde weg.

De verlegde weg kan in gebruik genomen worden als de spoorwegovergang bij de Esperantokruising is afgesloten na 3 april 2020. Meer informatie over de ingebruikname en afrondende werkzaamheden volgt op deze website.

Wanneer?

Van maandag 10 februari tot vrijdag 3 april op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur.
Op donderdag 2 april werken we enkele uren in de avond ter voorbereiding op de sluiting spoorwegovergang van zaterdag 4 april om 01.00 uur.

Hinder?

Het gebruik van machines kan voor geluidshinder zorgen.

Van maandag 10 februari tot vrijdag 3 april worden voetgangers en fietsers richting het centrum omgeleid over de rijbaan. Zie onderstaande afbeelding.

verleggen-helperzoom-werkzaamhedenkaart1
Verkeerssituatie tijdens deze werkzaamheden