20190425 Ring Groningen Drg (55).JPG

Glasvezelkabel verleggen in deelgebied West

Van 24 september 2019 t/m 31 december 2019

Waar?

Combinatie Herepoort gaat glasvezelkabels verleggen op twee trajecten:

  • Traject zuid-noord start bij het Apollo Hotel en loopt langs de westelijke ringweg tot halverwege het viaduct over de Concourslaan en afrit 18 Zeeheldenbuurt.
  • Traject west-oost begint bij het fietstunneltje Piccardthof en loopt tot de Paterswoldseweg aan de zuidkant van de ringweg.

Wat?

Aansluitend op de werkzaamheden van VolkerWessel Telecom gaat Combinatie Herepoort in uw omgeving een glasvezelkabel verleggen. We moeten deze kabel verleggen omdat deze in de weg ligt voor de ombouw van de zuidelijke en westelijke ringweg . Daarna gaan we de oude glasvezelkabel verwijderen.

Wanneer?

Het verleggen van de glasvezelkabel start op 20 september en duurt tot halverwege november. In november en december verwijderen we de oude glasvezelkabel.
Er zijn een paar uitzonderingen waarbij we helaas ’s nachts moeten werken. Dat is in de nachten van 8 op 9 november. We verplaatsen dan tussen 22.00 en 06.00 uur verkeerscamera’s bij viaduct Concourslaan, het Vrijheidsplein en het fietstunneltje Piccardthof. De nacht van 15 op 16 november is een reservenacht.

Hinder?

Om de kabels te verleggen gaan we waar mogelijk een sleuf graven met graafmachines. Op een aantal plekken moet de kabel onder de weg door. Daar graven we niet, maar duwen of persen we de
kabel onder de grond door. Op die manier is er minder hinder voor fietsers en automobilisten. Langs beide traject zullen bermafzettingen en gedeeltelijke afzettingen van voet- en fietspaden zijn,
maar alle verkeer heeft doorgang.
Voor het verplaatsen van de cameramasten wordt een kraan ingezet. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken.

glazvezelkabel-versie3
Verleggen glasvezelkabel