220725 Update oost 25 juli 2022 Raymond Bos-RDB Producties Beeldnummer 09850

Zomerstremming vanaf Europaweg tot Euvelgunne (dag en nacht)

Van 8 juli 2022 t/m 29 augustus 2022

Waar?

In de zomer van 2022  is het gedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen zeven weken afgesloten. Hier wordt de ringweg verbreed en opnieuw ingericht. Het autoverkeer wordt omgeleid via de Europaweg en via de overige ringwegen.

Wat?

Op het weggedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne voert Combinatie Herepoort deze zomer verschillende werkzaamheden uit. De weg krijgt stukje voor stukje de definitieve aanblik met nieuwe lichtmasten en een groene middenberm.

Bij de Europaweg wordt het nieuwe viaduct van de ringweg verder uitgebouwd. Dit nieuwe gedeelte verschijnt aan de noordzijde van de ringweg. Eind augustus nemen we dit nieuwe gedeelte in gebruik. Ook wordt hier gewerkt aan de nieuwe afrit voor verkeer dat vanaf het Julianaplein naar de Europaweg rijdt.

Verderop legt de aannemer één nieuwe laag asfalt over twee losstaande rijbanen. Daardoor ontstaat een bredere weg, die straks meer verkeer kan verwerken. Op de nieuwe laag komt geluidsarm asfalt. Ook de boog die de oostelijke ringweg met de zuidelijke ringweg verbindt, krijgt nieuw asfalt.

Wanneer?

Vanaf maandag 8 juli (06.00 uur) tot maandag 29 augustus (06.00 uur). In deze periode werken we zowel overdag als 's nachts.

Hinder?

  • Dit deel van de ringweg is afgesloten voor autoverkeer.