Bouwer met oranje veiligheidsvest en helm bij een viaduct

Slopen oude viaduct aan de noordzijde van het Europaplein

Van 27 november 2021 t/m 20 december 2021

Waar?

Het Europaplein.

Wat?

Omdat het verkeer op de ringweg ter hoogte van het Europaplein is verplaatst naar het zuiden, kunnen we het oude viaduct aan de noordkant van het Europaplein gaan slopen. We beginnen met het verwijderen van de randelementen van het oude viaduct. Vervolgens slopen we het viaduct verder en beginnen we met het intrillen van damwandplanken voor het nieuwe viaduct.

Wanneer?

 • Zaterdag 27 november van 07.00 uur tot 20.00 uur: verwijderen randelementen aan de westkant van het oude viaduct.
 • Zondag 28 november van 07.00 uur tot 20.00 uur: verwijderen randelementen aan de oostkant van het oude viaduct.
 • Zaterdag 4 december 7.00 uur tot 20.00 uur: verwijderen asbest in de randelementen aan de westkant van het oude viaduct.
 • Zondag 5 december 7.00 uur tot 20.00 uur: verwijderen asbest in de randelementen aan de oostkant van het oude viaduct.
 • Vrijdag 10 december 22.00 uur tot maandag 13 december 06.00 uur: slopen westzijde van het oude viaduct en intrillen damwandplanken voor nieuwe viaduct.
 • Vrijdag 17 december 22.00 uur tot maandag 20 december 06.00 uur: slopen oostzijde van het oude viaduct en intrillen damwandplanken voor nieuwe viaduct.

Hinder?

 • Zaterdag 27 november: De Europaweg is vanaf de Griffeweg/Sontweg tot aan het viaduct van de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer vanuit centrum Groningen richting knooppunt Westerbroek. Ook de oprit van de Europaweg op de ringweg en de afrit vanaf de ringweg op de Europaweg richting het centrum zijn afgesloten. Doorgang Europaweg vanuit het centrum richting Euroborg is alleen mogelijk voor spoeddiensten en OV-bussen, met aangepaste snelheid. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die dit verkeer afwikkelen.
 • Zondag 28 november: De Europaweg is ter hoogte van het viaduct van de zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer vanaf knooppunt Westerbroek richting centrum Groningen. Vanwege de gelijktijdige afsluiting van de noordelijke rijbaan van de ringweg is ook de oprit van de Europaweg op de ringweg richting Julianaplein afgesloten.
 • Zaterdag 4 december: Europaweg ter hoogte van viaduct zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer vanuit centrum Groningen richting knooppunt Westerbroek. Ook de afrit van de ringweg naar de Europaweg richting centrum is afgesloten.
 • Zondag 5 december: Europaweg ter hoogte van viaduct zuidelijke ringweg afgesloten voor verkeer vanuit knooppunt Westerbroek richting centrum Groningen. Ook de afrit van de ringweg naar de Europaweg richting centrum is afgesloten.
 • Vrijdag 10 december tot maandag 13 december: Het slopen van het oude viaduct gebeurt zowel overdag als 's nachts. Het intrillen van damwandplanken gebeurt overdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur en zorgt voor geluid en trillingen. De Europaweg is dit weekend ter hoogte van het viaduct afgesloten voor verkeer vanuit centrum Groningen richting knooppunt Westerbroek.
 • Vrijdag 17december tot maandag 20december: Het slopen van het oude viaduct gebeurt zowel overdag als 's nachts. Het intrillen van damwandplanken gebeurt overdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur en zorgt voor geluid en trillingen. De Europaweg is dit weekend ter hoogte van het viaduct afgesloten voor verkeer vanaf knooppunt Westerbroek richting centrum Groningen.