Oost - industrieterreinen Eemspoort en Driebond.JPG

Afbouw nieuwe oprit Kieler Bocht

Van 17 februari 2020 t/m 7 augustus 2020

Waar?

Kieler Bocht ter hoogte van nummers 7 tot en met 11. De werkzaamheden zijn in de berm tussen de Kieler Bocht en de zuidelijke ringweg.

Wat?

Het afbouwen van de nieuwe oprit naar de zuidelijke ringweg bij de Kieler Bocht en de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe afrit Kieler Bocht. Zie onderstaande tabel.

Wanneer?

De werkzaamheden voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur en in een aantal nachten. De planning is dat op vrijdag 7 augustus vanaf 06.00 uur het verkeer gebruik kan maken van de nieuwe toerit. De oude toerit is dan afgesloten. Nadat de nieuwe oprit in gebruik is kunnen we in augustus de oude oprit slopen (verwijderen van de geleiderail, de verlichting, het asfalt en kabels en leidingen). Vervolgens bouwen we op deze plek in september de nieuwe afrit, welke begin oktober in gebruik genomen kan worden.

Hinder?

De werkzaamheden zijn grotendeels in de berm tussen de Kieler Bocht en de zuidelijke ringweg. Wel moeten we voor het afbouwen van de nieuwe toerit, de huidige toerit tien nachten afsluiten. In de laatste nachten zal ook één rijstrook op de zuidelijke ringweg afgesloten zijn. Dit is nodig om voldoende veilige werkruimte te creëren voor de werkzaamheden op de nieuwe toerit. Zie voor een overzicht van de werkzaamheden en de hinder onderstaande tabel.

tabel-kielerbocht-juli2020
Werkzaamheden Kieler Bocht juli/augustus 2020