Herinrichten Laan van de Vrede

Van 6 september 2021 t/m 1 maart 2022

Waar?

De eerste honderd meter van de Laan van de Vrede, tot en met de kruising met de Invasiestraat.

Wat?

Ten zuiden van het Julianaplein gaan we een tijdelijke kruising aanleggen. Dit is nodig om het verkeer dat nu gebruik maakt van het Julianaplein grotendeels door te laten rijden, terwijl wij het nieuwe Julianaplein bouwen. Het tijdelijke kruispunt sluit straks aan op de zuidelijke ringweg ter hoogte van de Laan van de Vrede. Voor de bouw van deze aansluiting gaan we de eerste honderd meter van de Laan van de Vrede (tot en met de kruising met de Invasiestraat) vanaf 6 september 2021 tot en met 1 maart 2022 inrichten voor (bouw)verkeer in twee richtingen.

Wanneer?

Van 6 september 2021 tot en met 1 maart 2022.

Hinder?

  • Er komt meer (bouw)verkeer door de Laan van de Vrede.
  • Om ruimte te maken voor dat passerende (bouw)verkeer, zijn de parkeerplekken langs de eerste honderd meter van de Laan van de Vrede afgesloten gedurende dezelfde periode. Zie het kaartje hieronder voor de afgesloten parkeerplekken.
  • Tussen de Julianabrug en Gyas in gaan we langs het Noord-Willemskanaal 30 meter tijdelijke damwanden intrillen van maandag 13 september tot en met vrijdag 17 september 2021. Dit doen we om de kade te verstevigen, zodat we daar straks het tijdelijke Julianaplein kunnen bouwen.
  • Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het ook nodig om de onderdoorgang voor fietsers langs het Noord-Willemskanaal van 6 september tot en met 15 oktober 2021 af te sluiten. De omleidingsroute voor fietsers is via de Paterswoldseweg.
plaatjesbrief19082021-2-V3
Tweerichtings(bouw)verkeer, parkeerverbod en intrillen damwanden.