Bouwfotografe-Helperzoom-HR-107

Afsluiting van aansluiting Emmaviaduct op het Julianaplein

Van 15 oktober 2021 t/m 16 november 2021

Wat?

Om ruimte te maken voor de bouw van het tijdelijke Julianaplein, is de aansluiting van het Emmaviaduct op het Julianaplein vanaf vrijdag 15 oktober definitief afgesloten. Het verkeer kan dan niet meer via het Emmaviaduct de stad uit richting Hoogezand of Drachten. Ook kan het verkeer vanuit het oosten (oostelijke ringweg/Hoogezand) bij het Julianaplein dan niet meer rechtsaf richting de stad.

Waar?

Aan de noordzijde van het Julianaplein.

Wanneer?

Vanaf 15 oktober 22.00 uur is de aansluiting van het Emmaviaduct op het Julianaplein definitief afgesloten.

Werkzaamheden:

  • In de nacht van vrijdag 15 oktober (van 22.00 uur tot 06.00 uur) is het gehele Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit Brailleweg richting Assen afgesloten. We halen dan de huidige verkeersborden en belijning weg en plaatsen nieuwe borden en belijning. We slopen de betonblokken op het Emmaviaduct.
  • In de avond van 19 oktober is er een boring zodat we de grondopbouw kunnen bekijken
  • In de nacht van 5 november verwijderen we lichtmasten langs het Emmaviaduct en afrit Hoornsediep. Verwijderen we tegels en andere verharding. Ook leggen we rijplaten.
  • In het weekend van 6 en 7 november verwijderen we geluidsschermen ter hoogte van de Brailleweg en kruising Hoornsediep / Vondellaan. We graven ook de fundering van portalen vrij.
  • In de avond van 15 november is er een boring zodat we de grondopbouw kunnen bekijken.

Hinder?

Vanaf de zuidelijke ringweg vervalt de afslag richting de binnenstad van Groningen en het Hoofdstation. Deze blijven via andere toegangswegen bereikbaar, onder andere via de westelijke ringweg, de Hereweg en de Europaweg.

Van 5 november 20.00 uur tot 8 november 6.00 uur is de fietstunnel onder het Emmaviaduct dicht.

De werkzaamheden in de nachten geven overlast op het gebied van geluid en bouwlicht.