Verbreding viaduct Van Iddekingeweg onder de A28

Van 1 maart 2021 t/m 6 september 2021

Waar?

Het viaduct bij de Van Iddekingeweg onder de A28.

Wat?

Combinatie Herepoort werkt aan het verbreden van de A28, waaronder het viaduct. Het viaduct wordt aan de oostzijde verbreed. Op dit moment voeren we grond- en sloopwerkzaamheden uit. Op woensdag 26 mei en donderdag 27 mei 2021 trillen we damwanden in. Vervolgens brengen we funderingspalen aan voor de uitbreiding van het viaduct. In de weken daarna starten we met betonwerkzaamheden bij de landhoofden en tussensteunpunten om begin juli het nieuwe gedeelte van het dek van het viaduct kunnen aanbrengen

Wanneer?

Maandag 1 maart tot en met maandag 6 september 2021

Hinder?

In de tabel staan de werkzaamheden die hinder kunnen veroorzaken op het gebied van nacht- en weekendwerk, geluid en verkeer. Overige werkzaamheden voeren we uit tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

De data voor het intrillen van de damwanden zijn bekend: woensdag 26 mei en donderdag 27 mei tussen 07.00 en 19.00 uur.

Om de werkzaamheden aan de oostzijde van het viaduct veilig te kunnen uitvoeren is het nodig om het verkeer voor een langere periode af te sluiten. De onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg is daarom van maandag 10 mei 07.00 uur tot en met maandag 6 september 2021 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Ook het voetpad tussen de Van Iddekingeweg en de Van Schendelstraat (langs de A28) is tijdens deze periode afgesloten. Van vrijdag 9 juli 07.00 uur tot en met maandag 23 augustus 2021 06.00 uur wordt de onderdoorgang tijdelijk opengesteld voor fietsers en voetgangers. In deze periode is de Brailleweg gestremd voor alle verkeer.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de route Vondellaan-Laan Corpus den Hoorn-Paterswoldseweg. Fietsers en voetgangers hebben twee opties; via de verbinding ten zuiden van de Van Iddekingeweg: onderdoorgang Laan Corpus den Hoorn-Hoornsedijk en via de verbinding ten noorden van de Van Iddekingeweg: Muntingbrug-Hoornsedijk.

Werkzaamheden oostzijde viaduct Van Iddekingeweg tm juli

werkzaamhedenoverzicht van iddekingeweg