Viaduct Van Iddekingeweg

Verbreding viaduct Van Iddekingeweg onder de A28

Van 1 maart 2021 t/m 6 september 2021

Waar?

Het viaduct bij de Van Iddekingeweg onder de A28.

Wat?

Combinatie Herepoort werkt aan het verbreden van de A28, waaronder het viaduct. Begin juli hebben we het nieuwe gedeelte van het dek van het viaduct aangebracht. De renovatie is grotendeels afgerond en op dit moment zijn we bezig met betonwerkzaamheden voor de uitbreiding van het dek aan de oostzijde en werken we verder aan de versteviging van de onderbouw. Daarnaast gaan we laswerk verrichten om afwerkingselementen op de damwanden te bevestigen. In week 34 en week 35 gaan we sloopwerkzaamheden uitvoeren aan de westzijde van het viaduct en vervolgens gaan we ook daar betonwerkzaamheden uitvoeren.

Wanneer?

Vanaf maart 2021. De werktijden zijn grotendeels van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Hinder?

Bij een aantal werkzaamheden verwachten we hinder voor omwonenden en/of weggebruikers. De sloop- en boorwerkzaamheden kunnen geluidshinder geven. In de tabel leest u meer over de werkzaamheden en de verwachte hinder.

Om de werkzaamheden aan de oostzijde van het viaduct veilig te kunnen uitvoeren is het nodig om het verkeer voor een langere periode af te sluiten. Tot 23 augustus is de Brailleweg gestremd voor alle verkeer. Daarom is tot maandag 23 augustus 2021 06.00 uur tijdelijk de onderdoorgang opengesteld voor fietsers en voetgangers. De onderdoorgang Van Iddekingeweg is van maandag 23 augustus 06.00 uur tot en met woensdag 6 september 06.00 uur opnieuw afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. Ook het voetpad tussen de Van Iddekingeweg en de Van Schendelstraat (langs de A28) is tijdens deze periode afgesloten.

Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de route Vondellaan-Laan Corpus den Hoorn-Paterswoldseweg. Fietsers en voetgangers hebben twee opties: via de verbinding ten zuiden van de Van Iddekingeweg: onderdoorgang Laan Corpus den Hoorn-Hoornsedijk en via de verbinding ten noorden van de Van Iddekingeweg: Muntingbrug-Hoornsedijk.