Renovatie Vrijheidsplein sept 2018 (3).jpeg

Renovatie viaduct Van Iddekingeweg onder de A28

Van 12 oktober 2020 t/m 28 februari 2021

Waar?

Het viaduct Van Iddekingeweg onder de A28.

Wat?

Combinatie Herepoort start met voorbereidende werkzaamheden zoals het afdekken van het graffitimonument zodat deze wordt behouden en het inrichten van de bouwplaats.
We renoveren het viaduct door onder andere de wanden van het viaduct te stralen met een hoge drukspuit. Het stralen van de wanden doen we in een afsloten ruimte, die we gecontroleerd afzuigen en ventileren om te voorkomen dat giftige stoffen (Chroom 6) in de omgeving terecht komen. De medewerkers die deze werkzaamheden uitvoeren dragen witte beschermkleding. Op verschillende plekken wordt beton verwijderd en gerepareerd. Tenslotte brengen we een nieuwe beschermende laag op het beton aan.

Wanneer?

  • 12 oktober tot 29 oktober voorbereidende werkzaamheden.
  • 29 oktober tot 28 februari renovatie viaduct.

De werktijden zijn op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur, met uitzondering van de nacht 29 oktober op 30 oktober.

Hinder?

  • In de nacht van 29 oktober op 30 oktober is de onderdoorgang Van Iddekingeweg afgesloten voor alle verkeer. In deze nacht passen we de markering aan zodat het verkeer tijdens de renovatie de werkzaamheden grotendeels kan passeren.
  • Van 4 januari tot en met 11 februari zijn rijbanen onderdoorgang Van Iddekingeweg verschoven en fiets- en voetpad aan de noordzijde afgesloten. Alle verkeer kan de werkzaamheden passeren.
  • Van 18 januari tot en met 22 januari is de A28 richting Assen tussen Julianaplein en afrit Groningen-Zuid afgesloten van 22.00 uur tot 6.00 uur.
  • Van 12 tot en met 28 februari zijn rijbanen onderdoorgang Van Iddekingeweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen passeren.
  • Vrijdag 26 januari wordt overdag asfalt ingezaagd en verwijderd.
  • Vrijdag 26 februari wordt in de avond tot 22.00 uur het fiets- en voetpad aan de noordzijde van de onderdoorgang bij de Van Iddekingeweg afgesloten. Rijbanen worden verschoven.

Het stralen van de wanden zorgt voor geluid, maar we verwachten dat het niet meer hinder oplevert dan het geluid van het verkeer. Het weghakken van het aangetaste beton geeft meer geluid, al zijn deze werkzaamheden niet constant maar wel gedurende de gehele periode dat de renovatie wordt uitgevoerd. Het inzagen en verwijderen van het asfalt op vrijdag 26 januari geeft geluidshinder.