Voorbelasting big bags LR.jpeg

Grondwerkzaamheden Muntinglaan en Expositielaan

Van 22 februari 2021 t/m 30 juni 2021

Waar?

Langs de Muntinglaan en de Expositielaan.

Wat?

Het verwijderen van de geluidsschermen aan de noordzijde van de zuidelijke ringweg tussen de Paterswoldseweg en het Noord-Willemskanaal. Dit is nodig om ruimte te maken voor het aanbrengen van lagen zand en bigbags als voorbelasting.
Na het aanbrengen van de voorbelasting start de zettingsperiode waarin de lagen zand worden samengedrukt. Dit zorgt voor een stevige ondergrond voor de verbreding van de zuidelijke ringweg.

Wanneer?

  • Week 7: inrichten bouwlocatie
  • Maandag 22 februari 2021: start verwijderen van de geluidsschermen.
  • Maandag 29 maart 2021 tot en met eind juni 2021: grondwerkzaamheden
  • Eind juni 2021 tot eind november 2021 zettingsperiode
    (de duur van de zettingsperiode is afhankelijk van hoe snel de ondergrond gereed is voor vervolgwerkzaamheden)

Hinder?

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk op doordeweekse dagen uitgevoerd tussen 07.00 uur en 19.00 uur. De laatste palen van het geluidsscherm worden op zaterdag 20 maart 2021 verwijderd. Bij het verwijderen van het geluidsscherm kunnen de gebruikte machines mogelijk voor geluidshinder zorgen.
Het zand dat nodig is voor de voorbelasting wordt per vrachtauto aangevoerd. Daardoor is er meer bouwverkeer in de omgeving. Het lossen van zand en dan met name de klap van de laadklep, kan lichte hinder geven.
Voor bepaalde werkzaamheden is het nodig om de Muntinglaan en/of de zuidelijke ringweg op enkele momenten (deels) af te sluiten:

  • Maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart 2021 in- en uitrit Muntinglaan vanaf Paterswoldseweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsen en voetgangers kunnen passeren.
  • Weekend 19 maart t/m 22 maart 2021 Zuidelijke ringweg richting Drachten tussen het Julianaplein en de afrit Groningen-West afgesloten.

Werkzaamheden Paterswoldseweg Muntinglaan cluster Julianaplein feb2021