ARZ 20 juni 2019 GPS (141).JPG

Inschuiven Helperzoomtunnel

Van 31 juli 2019 t/m 7 augustus 2019

Waar?

Bouwterrein Helperzoomtunnel: tussen Helperzoom, Helperpad en Duinkerkenstraat.

Wat?

De eerste 24 uur wordt het spoor gedemonteerd en wordt de spoordijk ontgraven. Hierna wordt de schuifbaan voor de tunnelmoot gereed gemaakt. Op zaterdag 3 augustus wordt de tunnel op zijn plek geschoven. Hierna wordt de schuifbaanconstructie verwijderd en wordt zand rond de tunnelmoot aangevuld en het spoor weer opgebouwd, getest en in gebruik genomen.

Wanneer?

Van woensdag 31 juli om 02.00 uur tot donderdag 8 augustus om 04.00 uur.

Hinder?

In deze periode rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen. De werkzaamheden rond de Helperzoomtunnel zijn zowel overdag als 's nachts. Met name het demonteren en opbouwen van het spoor kan voor geluidsoverlast zorgen in de omgeving.

Een deel van de Helperzoom wordt gebruikt voor de op- en overslag van grond. De Helperzoom zal hiervoor tussen de Helperbrink en Groenendaal dicht zijn voor het autoverkeer van woensdag 31 juli om 19.00 uur tot woensdag 7 augustus om 19.00 uur. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Transporten van materialen en grond kan voor overlast zorgen in de omliggende wijken.

Voor meer informatie over de werkzaamheden en de routes van het bouwverkeer: presentatie informatiebijeenkomst 4 juli 2019.