Esperanto kruispunt _ Foto ID-3791004 (1).JPG

(Nacht) Sluiting spoorwegovergang Esperantokruising en herinrichting kruisingen

Van 4 april 2020 t/m 6 april 2020

Waar?

Spoorwegovergang Esperantokruising en de kruisingen aan beide kanten van het spoor (Verlengde Lodewijkstraat/Esperantostraat en Verlengde Willemstraat/Helperzoom/Waterloolaan/Kempkensberg).

Wat?

De spoorwegovergang ter hoogte van de Esperantokruising in Groningen gaat op zaterdag 4 april om 01.00 uur definitief dicht voor alle verkeer (lees meer). Combinatie Herepoort voert direct na het sluiten van de spoorwegovergang werkzaamheden uit aan de twee kruisingen naast de gesloten overgang. Op de kruising Verlengde Lodewijkstraat/ Esperantostraat schakelen we de verkeerslichten uit en passen we de belijning op de weg aan. De kruising Helperzoom/Kempkensberg/ Verlengde Willemstraat/Waterloolaan richten we opnieuw in. De herinrichting is nodig omdat de voorrangssituaties veranderen en de Helperzoom op deze plek verlegd wordt. Zo ontstaat voldoende ruimte voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Zie voor een overzicht van de werkzaamheden onderstaande tabel.

Wanneer?

Van zaterdag 4 april 01.00 uur tot maandag 6 april 06.00 uur.

Hinder?

Deze kruising Helperzoom/Kempkensberg/ Verlengde Willemstraat/Waterloolaan is afgesloten van zaterdag 4 april 01.00 uur tot maandag 6 april 06.00 uur.

De werkzaamheden in het weekend van 4 tot 6 april zijn zowel overdag als ’s nachts. We hebben hiervoor gekozen om de werkzaamheden, en daarmee de overlast, zo snel mogelijk en in één weekend af te ronden.

Foto: Raymond Bos

tabel-werkzaamheden-weekend-esperanto-april2020
Overzicht werkzaamheden van 4 tot 6 april 2020