Aanpak Ring Zuid | 29 september 2023 | Algemeen

29 september 2023

Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Dit project verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

In deze nieuwsbrief: Vanaf zondag 22.00 uur gaat zowel de oprit voor het verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten als de verbindingsweg vanaf Laan Corpus den Hoorn dicht. Meld je aan voor de ecologische fietsexcursie 'de groene ringweg' van dinsdag 3 oktober. En bekijk de nieuwste luchtfoto's van de laatste inspectievlucht.

Westelijke ringweg tijdelijk minder goed te bereiken vanuit Drachten

cg3a6402_rwsnn_ring_zuid_arz_45_1

Vanaf zondag 1 oktober starten we met de voorbereidingen voor afsluiting van afrit 36 enn de verbindingsweg naar Ring West. Kom je vanaf de A7 uit de richting Drachten/Leek en wil je naar de westelijke ringweg van Groningen? Neem dan afrit 35 Hoogkerk en ga via het Hoendiep naar de westelijke ringweg.

Tijdelijke afsluiting A7 tussen Westpoort en Julianaplein

230928_afsluiting_a7_westpoort_julianaplein2

In de avond en nacht van zondag 1 op maandag 2 oktober is de A7 tussen afrit Westpoort en het Julianaplein afgesloten. Het is dan niet mogelijk om het Julianaplein of de A28 te bereiken. Dit deel van de ring is afgesloten omdat we de afsluiting van afrit 36 en de verbindingsweg naar Ring West moeten voorbereiden.

Fietsexcursie: een groene ringweg

20230923_JvK_Burendag_09

Stap op de fiets en ga op 3 oktober mee op een ecologische excursie. Onze ervaren gidsen nemen je mee langs mooie en bijzondere 'groene' plekken in de omgeving van de Zuidelijke Ringweg! Ze vertellen over de slimme oplossingen voor dieren in een stadse omgeving. Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Meld je dus snel aan!

Luchtfoto's | Voortgang zuidelijke ringweg | Foto's: Rijkswaterstaat

cg3a6402_rwsnn_ring_zuid_arz_80_

Bekijk hier de voortgang van de werkzaamheden op de meest recente luchtfoto's van september. Je zult merken dat de omgeving al duidelijk aan het veranderen is, van deelgebied West tot deelgebied Oost. We vliegen onder meer langs het Vrijheidsplein, het Julianaplein en de verdiepte ligging.

Meer informatie

Meld je aan voor het SMS-alert

Wil je direct op de hoogte worden gehouden als werkzaamheden uitlopen? Meld je dan aan voor onze SMS-service. Je ontvangt vervolgens een SMS-bericht op je mobiele telefoon met alle informatie.