20220701 screenshot video opening fietsvallei Brailleweg header

Video: Fietsvallei Brailleweg vanmiddag open voor verkeer

John1 juli 2022Julianaplein


Vrijdagmiddag 1 juli rond 16.00 uur nemen we de fietsvallei Brailleweg in gebruik. Fietsers rijden via dit verdiept liggende fietspad onder de A28 door, en de bijbehorende op- en afrit. De fietsvallei Brailleweg is straks onderdeel van de fietsverbinding tussen De Wijert en de binnenstad. In deze video vertellen we je er meer over.

Met de fietsvallei is er een nieuwe, veilige fietsverbinding ontstaan voor bewoners van De Wijert en de scholieren van de scholen bij de Vondellaan.

De fietsvallei vervangt de oude fietsverbinding vanaf de Vondellaan richting het centrum, die onder het oude Julianaplein doorliep. Deze is vorig jaar voorgoed afgesloten. Bij het nieuwe Julianaplein is straks geen ruimte meer voor deze fietstunnel.

De nieuwe fietsverbinding Brailleweg-binnenstad is nog niet helemaal klaar. Op dit moment sluit de fietsvallei nog aan op de fietstunnel onder de Brailleweg door (de Amaliatunnel). Vanaf hier kun je richting het centrum fietsen. In de toekomst loopt de fietsvallei door langs het Noord-Willemskanaal en kom je uit bij de Parkbrug.


Lees ook: