canvas-20191022_JvK_Tom_01 (2)

Werkvoorbereider Tom Huis in ’t Veld over de Paviljoentuin: ‘We weten nu al hoe de ringweg straks wordt afgewerkt’Hoe ziet de middenberm van de zuidelijke ringweg er straks uit? En de viaducten? Sinds 31 augustus geeft de ‘Paviljoentuin’ je antwoord op deze vragen. De Paviljoentuin toont alle materialen die bij de ombouw van de zuidelijke ringweg worden gebruikt. Tom Huis in ’t Veld, werkvoorbereider civiel bij Combinatie Herepoort, coördineerde de totstandkoming van de tuin.

Het ene moment sta je naast een betonnen wand die in de onderdoorgangen van het Julianaplein zal worden gebruikt. Het andere moment kijk je naar de afwerking van de openingen in het Zuiderplantsoen. Tom Huis in ’t Veld: “Je ziet hier een klein beetje hoe alles er straks uit komt te zien.” Tom is werkvoorbereider civiel en houdt zich bezig met het deelgebied Julianaplein. Bij zijn taken hoorde ook het ontwikkelen van de Paviljoentuin.

Uniek

Zo’n tuin waarin alle materialen op ware grootte te zien zijn, is vrij uniek, weet Tom. “Meestal wordt een bord gemaakt met daarop enkele monsters. Dit is natuurlijk veel mooier! Inwoners van Groningen kunnen in de tuin alvast eens bekijken hoe bijvoorbeeld het viaduct waar ze dagelijks onderdoor fietsen, eruit komt te zien. Of welke plantensoorten we gebruiken bij het maken van de groene afscheidingen.

Het team van architecten dat aan het ontwerp van de zuidelijke ringweg werkt, maakt alleen een vormgevingsontwerp. Aan de hand van hun ontwerp hebben wij de Paviljoentuin gemaakt”.

'Alles ziet er prachtig uit. Ik kan niet wachten tot alle elementen straks daadwerkelijk in de nieuwe ringweg zitten.'

Tom Huis in 't Veld

Eindresultaat

In nauwe samenwerking met uitvoerder Marco Prins kreeg Tom het voor elkaar dat de tuin in de zomer van 2019 klaar was. Op 31 augustus werd de Paviljoentuin geopend. En het eindresultaat, dat mag er zijn, vindt hij. “Als ik hier rondloop, ben ik echt wel trots. Alles ziet er prachtig uit. Ik kan niet wachten tot alle elementen straks daadwerkelijk in de nieuwe ringweg zitten.”

Wil je de Paviljoentuin bezoeken? Je vindt de tuin naast ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan 2. De Paviljoentuin heeft dezelfde openingstijden als het Paviljoen: van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

20190831_JvK_reportage_opening_tuin_014
In september werd de Paviljoentuin feestelijk geopend

Foto's: Jeroen van Kooten


Lees ook: