20210922_JvK_Ricardo_01

Ricardo Zonneveld, vestigingsmanager ALLSAFE Groningen: ‘Door deze nieuwe afrit zien mensen nu letterlijk wie we zijn’

VONC28 september 2021Oost


Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan het oostelijke deel van de zuidelijke ringweg. Zo is er opnieuw geasfalteerd en is er een extra rijstrook toegevoegd. Ook is er een nieuwe afrit aangelegd die uitkomt op de Stettinweg. ALLSAFE Mini Opslag Groningen aan de Osloweg is daar ontzettend blij mee. “Het aantal klanten is hierdoor gestegen.”

ALLSAFE is een landelijke verhuurder van mini opslag voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Het bedrijf heeft 38 vestigingen. De vestiging in Groningen opende de deuren in augustus 2017. “Het was toen al bekend dat er vanaf de ring een op- en afrit zou komen”,  vertelt ALLSAFE-vestigingsmanager Ricardo Zonneveld. “Dat vooruitzicht was voor ons de doorslag om het pand te kopen. Zo’n verbinding was ook wel nodig voor een betere bereikbaarheid van het industrieterrein. Er was namelijk op dat moment maar één manier om er te komen: via de Sontbrug.” Niet ideaal, weet Ricardo. “Rond die brug is het meestal erg druk. Dat zorgt voor veel vertraging.”

De gloednieuwe aansluiting zorgt voor een directe verbinding met het industrieterrein.

Maar inmiddels is de situatie dus helemaal veranderd. De gloednieuwe aansluiting zorgt voor een directe verbinding met het industrieterrein én met ALLSAFE. Dat heeft nogal wat voordelen voor het bedrijf. Ricardo: “Ons pand ligt vlak naast de op- en afrit. We liggen dus direct in het zicht van iedereen die er rijdt. Ik herinner me dat er vorig jaar voor de aanleg van de nieuwe aansluiting een bult zand was gestort. Naarmate we die bult langzaam wat zagen zakken, werden we steeds beter zichtbaar. Voor ons al een hele mijlpaal, want we waren vanaf de ringweg nooit goed te zien. Ik ben even naar de overzijde van de ring gefietst om vanaf daar een foto te maken!”

Beter bereikbaar

Nog een groot voordeel is de enorm verbeterde bereikbaarheid van ALLSAFE. ”Ga maar na: je rijdt de ring af en je bent er. Makkelijk en super efficiënt. ALLSAFE is voor veel zakelijke klanten een logistieke hub. Toeleveranciers van deze klanten brengen spullen naar de vestiging en de klant haalt ze daar weer op. Dit scheelt de klant veel reistijd van en naar een centrale opslag en het is natuurlijk beter voor het milieu.” Ook andere zakelijke klanten zijn blij met de betere bereikbaarheid, geeft Ricardo aan. “Neem dakdekkers of installateurs, die willen om zes uur ’s morgens spullen uit hun materiaalopslag kunnen pakken en om kwart over zes bij hun klus zijn. Niet eerst nog drie kwartier voor de brug in de file staan. Hetzelfde geldt voor webshop-eigenaren. Zij kunnen nu veel sneller schakelen binnen hun logistieke proces. Of neem verhuizende klanten. Voorheen waren ze lang onderweg om vanuit ALLSAFE met hun inboedel in een aanhanger heen en weer te rijden. Dat probleem is nu opgelost met deze snelle verbinding.”

Duidelijke communicatie

Om de nieuwe op- en afrit te kunnen maken, ging de weg zes weken dicht. In die periode was het industrieterrein via omleidingen bereikbaar. “Aannemer Combinatie Herepoort zorgde voor een duidelijke en open communicatie”, kijkt Ricardo terug. “Steeds als er iets ging gebeuren, kregen wij daar bericht van.  Daardoor konden wij onze huurders op tijd inlichten. Sommige klanten komen dagelijks langs, maar anderen misschien eens in de vijf maanden. Als je dan het pand ineens niet meer goed kunt bereiken, sta je voor een verrassing. Nu wisten ze ervan.”

Weten wat er gebeurt

De heldere informatievoorziening van Combinatie Herepoort en Aanpak Ring Zuid was erg prettig, zegt Ricardo. “Er kwamen bijvoorbeeld ook experts langs om te informeren of er bij ons schade was ontstaan door de werkzaamheden. Dat heb ik als heel professioneel ervaren. Wij werken zelf ook zo. Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun spullen letterlijk en figuurlijk ALLSAFE zijn. Dat begint bij goede informatie.”

Win-winsituatie

Voor ALLSAFE is de nieuwe aansluiting een echte win-winsituatie, besluit Ricardo. “Wij worden gezien, en onze klanten kunnen veel sneller uit de voeten. Sinds we die zandbult hebben zien zakken, is het aantal klanten bij ons trouwens gestegen. Veel van onze nieuwe klanten hebben ons niet via Google gevonden, maar gewoon doordat ze langsreden. Zien is geloven! En nu kun je letterlijk zien wie we zijn. Ik vind het prachtig dat we mensen in deze omgeving nu nog beter kunnen helpen met opslagruimte. Voor Groningen zelf is de ring straks een echte aanwinst. Het is nu misschien even op de tanden bijten, maar de verbinding met de stad zal een stuk beter zijn.”


Lees ook: