portret erik meems - jeroen van kooten

Erik Meems (Century Autogroep) over de nieuwe afrit om de skivijver: ‘Hoe mooi wil je het hebben?’

John3 december 2022


Erik Meems, directeur/eigenaar van Century Autogroep, was vrijdagmiddag een van de hoofdrolspelers bij de openingshandeling van de nieuwe afrit vanaf de Europaweg. De afrit ging zaterdagochtend open voor verkeer. Erik is erg blij met de nieuwe afrit, die om de skivijver heen loopt. “De helft van het ringwegverkeer komt straks voor onze deur langs. Hoe mooi wil je het hebben?”

Erik verwacht dat zijn klanten dankzij de afrit sneller op de Century Campus komen. “In het verleden moesten zij langs de verkeerslichten en daar ontstond wel eens een opstoppinkje. De doorstroming is, als het goed is, nu beter dan in het verleden. De rotonde in de Bornholmstraat wordt nu bepalend voor onze bereikbaarheid. Ik maak me wel een beetje zorgen over de drukte op de Bornholmstraat, maar we gaan het vanaf zaterdag wel zien.”

Campus

De Century Campus omvat verschillende bedrijven onder de vlag van Century: onder andere garages van bekende automerken, een autoverhuurbedrijf en een wasstraat. Natuurlijk heeft ook Century last gehad van de werkzaamheden, erkent Erik. “Vooral voor de bezoekers van de wasstraat en het tankstation was het even zoeken. Maar mensen die een nieuwe auto wilden kopen, wisten ons echt wel te vinden. Eigenlijk viel het best mee. Belangrijk is goed en tijdig communiceren, zodat iedereen op de hoogte is. Dan is het wel te ondervangen. Ook hebben we de openingstijden iets verruimd, zodat de klanten wat meer gespreid over de dag kwamen. Zolang de werkzaamheden aan de ringweg nog niet klaar zijn, zullen er links en rechts in de stad nog wel wat opstoppingen zijn. Maar daar kun je rekening mee houden door je reis goed voor te bereiden.”

Speciaal moment

Erik en de andere medewerkers van Century hebben de laatste tijd dagelijks de werkzaamheden aan de afrit zien vorderen. Ook voor hen is het een speciaal moment dat het nu af is. “Het is echt prachtig geworden. Maar ook elders in de stad, bijvoorbeeld bij het Julianaplein en het Vrijheidsplein, wordt het echt schitterend mooi!”


Lees ook: