canvas-20210315_JvK_Egberet_Willegers_030 kopiëren

Egbert Willegers, vaste kijker bouwwebcams: 'Het is superinteressant om te kijken hoe de werkzaamheden verlopen'

John18 maart 2021


De werkzaamheden rondom Aanpak Ring Zuid zijn voor geïnteresseerden te volgen via drie webcams op verschillende locaties rondom de bouwplaatsen. Die trekken een hoop bekijks. Zodra er eentje uitvalt, merken de vaste volgers dat meteen op. Een van die vaste volgers is Egbert Willegers, een project-engineer uit Groningen.

Egbert heeft als project-engineer een technische achtergrond, waardoor hij belangstelling heeft voor alles wat met techniek te maken heeft. Zo volgde hij ook al de webcams die het project van de oostelijke ringweg vastlegden. Het is dan ook niet gek dat hij ook de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg vanaf het begin op de voet volgt. “Het is superinteressant om te kijken hoe de werkzaamheden verlopen en in welke fase ze zitten”, vertelt hij enthousiast.

Ik kijk het liefst naar de webcam op de Brailleweg en de webcam bij De Frontier.

Egbert Willegers

Favoriete webcams

Egbert heeft zo zijn vaste momenten waarop hij naar de webcams kijkt. Dat is meestal ’s avonds als hij na het avondeten op de bank belandt of op de zaterdagochtend na de koffie. “Soms kom ik er ook achter dat er iets interessants gebeurt, terwijl ik aan het werk ben. Maar echt tijd om te kijken heb ik dan niet.” Op dit moment heeft hij twee favoriete webcams. “Ik kijk het liefst naar de webcam op de Brailleweg en de webcam bij De Frontier. Via die webcams kun je namelijk goed zien wat er gebeurt. Dat is met de webcam op het gebouw van DUO niet het geval. Die filmt vooral de grote lijnen, maar kan niet ver inzoomen. Dat vind ik jammer.”

Hoogtepunten

Wat Egbert het meest interessant vindt om naar te kijken, zijn werkzaamheden als het plaatsen van de liggers op het viaduct aan de Brailleweg. “Dan zit ik om 21.00 uur te kijken met gedachten als: wanneer gaat de weg dicht, wanneer komen de grote vrachtwagens, staan de kranen al klaar?” En er zijn meer hoogtepunten: “Het omleggen van het spoor voor de aanleg van de Helperzoomtunnel en hoe het spoor dan weer terug op zijn plek komt, het intrillen van de damwanden en het slopen van het Herewegviaduct waren ook mooie werkzaamheden om te volgen.”

Na Aanpak Ring Zuid

Op dit moment is Aanpak Ring Zuid het enige project dat hij volgt. “Ergens in Amsterdam is ook een groot project gaande, maar dat staat dan toch verder van je af.” Of hij in een zwart gat valt als Aanpak Ring Zuid is afgerond? “Nee hoor, ik heb genoeg te doen”, lacht hij. Maar er ligt misschien nog wel een nieuw project in het verschiet dat Egberts aandacht trekt. “Ik heb gehoord dat er plannen zijn om ook de westelijke ringweg aan te pakken. Dan ga ik daar te zijner tijd wel weer naar kijken.”

Bekijk ook de webcams Livestream De Frontier en Livestream Kempkensberg.


Lees ook: