canvas-20190613_143446 informatiekeet cees tjerk andries - foto ARZ

Op pad met Cees: makkelijker in contact dankzij verbouwde informatiekeet

John14 juni 2019


Het was Cees’ eigen idee: de mobiele informatiekeet van Aanpak Ring Zuid heeft een make-over gekregen. “We kunnen hiermee makkelijker in contact komen met de omwonenden.” Morgen, op de Dag van de Bouw, wordt de verbouwde keet voor het eerst ingezet bij de Hereweg.

“Onze informatiekeet was eigenlijk een schaftkeet”, zegt steward Cees. “Een beetje saai en niet goed toegankelijk. Bij evenementen als Burendag hebben we een koffiekar gehuurd en we merkten dat we daardoor veel makkelijker in contact kwamen met omwonenden. Zo kwamen we op het idee om onze informatiekeet om te bouwen.”

Tjerk en Andries van Combinatie Herepoort kregen toestemming om tussen de bedrijven door de informatiekeet aan te passen. Cees: “Het idee was om de keet open te maken. Maar hoe? Gewoon een gat eruit zagen? Samen met Tjerk en Andries hebben we een plan gemaakt. Het hele voorpaneel is eruit gehaald. We hebben dat vervangen door een paneel met een luik erin. Dat luik kunnen we openklappen, zodat er een soort marktkraam ontstaat. Het ladenkastje heb ik er zelf bijgekocht. Dat geeft het wat meer een eigen sfeer.”

In de informatiekeet is een koffiemachine gezet. “Zo kunnen we omwonenden iets aanbieden als we ergens staan. Met het zitbankje erbij wordt de drempel lager om met elkaar in gesprek te gaan.”

Dag van de bouw

De verbouwde informatiekeet wordt morgen (zaterdag 15 juni) voor het eerst ingezet, op de Dag van de Bouw. “Dan staan we met de keet bij de Hereweg. Daar komt een tribune waarop geïnteresseerden kunnen kijken naar de sloop van de zuidzijde van het viaduct over de ringweg. Bij de informatiekeet geven we meer informatie en bieden we gratis koffie aan. Vanaf half juli gaan we de keet ook plaatsen in de buurt van het intrillen van de damwandplanken.“

Cees is heel tevreden over het eindresultaat. “Met dank aan Tjerk en Andries, die hebben fantastisch werk geleverd. Het ziet er heel professioneel uit. Zeg nou zelf: welk bouwbedrijf heeft dit nou?”

infokeet HL Wichersstraat
De oude informatiekeet. Foto: Combinatie Herepoort.
20190613_143539 - vernieuwde informatiekeet - Foto ARZ
Andries, Cees en Tjerk bij de verbouwde keet. Foto: Aanpak Ring Zuid.

Lees ook: