canvas-Fietsverbinding Europaweg 2030

STRAKS: Fietspad langs Europaweg naar voetbalstadion FC Groningen

John21 april 2020Oost


De ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen is een gigaklus. Wist je bijvoorbeeld dat er een nieuw fietspad komt langs de Europaweg, tot aan de Boumaboulevard?

Bestaande situatie

De Europaweg loopt vanaf het Damsterdiep naar het zuidoosten toe, gaat onder de zuidelijke ringweg door en loopt daarna door naar knooppunt Westerbroek bij de A7. Fietsers kunnen niet verder dan de zuidelijke ringweg. Zij rijden over de parallelweg van de Europaweg, die bij de ringweg afbuigt richting het Oude Winschoterdiep.

plattegrond Europaweg - bron Google

Nieuw fietspad

Door het project Aanpak Ring Zuid verandert de aansluiting van de zuidelijke ringweg op de Europaweg. Een van de veranderingen is dat het fietspad langs de Europaweg wordt doorgetrokken, onder de ringweg door. Het fietspad is voor verkeer in beide richtingen en komt uit op de Boumaboulevard op het Europapark. Deze nieuwe route is bijvoorbeeld handig voor supporters van FC Groningen. Zij krijgen hiermee een extra route om het voetbalstadion te bereiken. Ook voor scholieren is dit een handige route naar de onderwijsinstellingen aan de Boumaboulevard.
Fietsverbinding Europaweg 2030
Fietsverbinding Europaweg 2013

Hier zijn de veranderingen bij de Europaweg goed te zien. Links de oude, rechts de nieuwe situatie met het nieuwe fietspad. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.

Planning

Wanneer het nieuwe fietspad wordt aangelegd, is nog niet bekend. De planning is dat het project Aanpak Ring Zuid in 2024 klaar is.


Lees ook: