20220712 oprit Meerstad Drebond dicht in zomerstremming - foto Rijkswaterstaat - header - 0J9A2710 ARZ d,d, 12 juli 2022 (10)

Slimme Vraag: waarom is nu ook de oprit vanaf Meerstad/Driebond dicht?

John29 juli 2022Oost


Zeven zomerweken lang werken we aan de zuidelijke ringweg tussen het Europaplein en knooppunt Euvelgunne. Maar niet alleen die weg is afgesloten, ook de oprit vanaf Meerstad en bedrijventerrein Driebond richting Hoogezand (A7) is dicht. Waarom?

De oprit vanaf Driebond wordt veel gebruikt door klanten van de autoboulevard en door bewoners van Meerstad. Voor hen is de oprit een belangrijke en snelle verbinding richting Hoogezand.

Vanwege de zomerwerkzaamheden zijn op de oostelijke ringweg de twee rijstroken rechtsaf naar de zuidelijke ringweg dicht. Deze stroken worden normaal gesproken door de automobilisten die richting Hoogezand willen, gebruikt om vanaf de oprit in te voegen op de meest linker strook. Nu deze twee rechtsafstroken dicht zijn, is de invoegruimte sterk verkort. Voor automobilisten vanaf de oprit blijft er onvoldoende ruimte over om veilig op de rechtdoorgaande strook richting Hoogezand in te voegen. Daar komt bij dat de oprit door het bouwverkeer wordt gebruikt om de bouwplaats te bereiken. Om deze redenen hebben we geen toestemming om de oprit open te houden.

De weggebruiker kan dus ervaren dat oprit dicht is terwijl in de directe nabijheid niet wordt gewerkt. De afsluiting is dus vanwege de verkeersveiligheid.

Alternatief

Wie vanaf Meerstad of Driebond richting Hoogezand wil, kan het makkelijkste de oostelijke ringweg in de andere richting nemen, dus richting Winsum en Bedum. Daarna neem je de eerste afrit (Delfzijl), waarna je vanaf het Damsterdiep weer de oprit richting Hoogezand kunt nemen.


Lees ook: