20211021 header livebeeld webcam Brailleweg

Slimme vraag: wat is die vierkante bak bij de Brailleweg?

John21 oktober 2021


Op onze webcams zijn de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg prima te volgen. Al roepen de beelden soms ook vragen op. Wat gebeurt hier precies? Zo hebben we al flink wat vragen gekregen over de vierkante bak die te zien is op de webcam bij de Brailleweg, met damwanden eromheen. Wat is dat?

Eerst even uitleggen waar we aan werken bij de Brailleweg. Hier bouwen we nu aan een nieuwe afrit voor het autoverkeer vanaf de A28 richting centrum. Het verkeer kan straks na de afrit linksaf onder de A28 door en dan langs het Noord-Willemskanaal richting Emmaviaduct.

Fietsers kunnen deze afrit, en ook de A28 en de oprit, veilig passeren. We leggen hiervoor een verdiept liggend fietspad aan. Vanaf de Parkbrug fiets je straks ongestoord en veilig door tot aan het begin van de Vondellaan. Of omgekeerd, want het is een fietspad in twee richtingen.

211021 Brailleweg afrit 2030
Zo gaat het worden. De A28 met verderop het nieuwe Julianaplein. Rechts de afrit naar het centrum. Daaronder loopt het verdiept liggende fietspad.

Terug naar de vierkante bak. Dat is de waterkelder. Hierin wordt straks het regenwater van het verdiept liggende fietspad afgevoerd. Deze waterkelder komt nog onder het verdiept liggende fietspad. Vandaar dat hij nu al wordt gebouwd.

Kijk hieronder live mee naar onze werkzaamheden via de webcam Brailleweg.


Lees ook: